×
TeknologiTophistorie

Ikea vil sælge grøn strøm til forbrugerne

Svenske Ikea-kunder kan nu få leveret grøn strøm via Ikeas Strömma elabonnement. Det skal spredes ud på andre markeder løbende.

Ikea udvider nu forretningen; de vil gå forsyningsselskaberne i bedene og tilbyde billig grøn strøm til kunderne via Strömma abonnementet. I første omgang åbnes der op i Sverige, men ambitionen er, at flere lande skal have adgang til grøn strøm fra møbelgiganten.

“Elektriciteten fra fossile brændstoffer har indflydelse på både vores sundhed og vores planet. En simpel løsning, vi alle kan bruge, er at skifte til mere vedvarende energi derhjemme,” skriver selskabet i en pressemeddelse. Ud over Strömma tilbyder Ikea også solpanelener på 11 udvalgte markeder.

– Ikea vil gøre det lettere for flere mennesker at leve et mere bæredygtigt liv derhjemme. Vi tilbyder allerede produkter, der bidrager til at forlænge produktets levetid, reducere affald, spare vand og spise mere sund, samt reducere elforbruget. At give sol og vindkraft til flere mennesker føles som et naturligt næste skridt på vores bæredygtighedsrejse, siger Bojan Stupar der er salgschef hos Ikea Sverige.

Ved at abonnere på Strömma, er man garanteret certificeret grøn elektricitet fra sol- og vindenergi, lover selskabet. Kunder, der allerede har købt solpaneler fra Ikea kan også spore deres egen produktion i appen og sælge den elektricitet, de ikke selv benytter.

– Hos Ikea vil vi være fyldt cirkulære og klimapositive inden 2030, baseret på vedvarende energi og ressourcer. Vi mener at fremtiden tilhører vedvarende energi og vi vil gøre energi fra bæredygtige kilder mere tilgængelige og overkommelige for alle, siger Jan Gardberg, der er New Retail Business Manager i Ingka Group, der ejer Ikea.

Selv om ambitionen er at Strömma skal rulles ud i flere lande, er der ikke nogen konkrete planer. Herhjemme har vi heller ikke mulighed for at købe Ikeas solpaneler.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.