ElbilerTophistorie

Ikonisk Renault 4L genopfundet som elektrisk konceptbil

For at fejre, at Renault 4L i år har 60 års jubilæum har Renault skabt den elektriske konceptbil kaldet Suite N°4.

Renault 4L er en succeshistorie af de mere markante. Ikke alene er bilen blevet fremstillet i 28 forskellige lande, er solgt gennem 30 år i 100 lande. Der er også produceret i mere end otte millioner eksemplarer. I år fylder bilen 60 år og for a fejre det, har Renault i samarbejde med den franske designer Mathieu Lehanneur skabt en koncept bil kaldet Suite N°4.

Suite N°4, er en konceptbil, der repræsenterer en designers drøm og giver en Renault-følelse både ude og inde. Den har de samme ydre mål som den oprindelige Renault 4L, men bagenden er helt transformeret med et stort vinduesparti lavet af polycarbonat. De transparante solpaneler, der er placeret på taget, hjælper til med at oplade bilen, der er blevet transformeret til en 100 procent elektrisk bil.

Artiklen fortsætter efter annoncen

– Suite N°4 åbner døren til en ny form for mobilitet som stræber efter at give mennesker mulighed for at udleve deres drømme om oplevelser. Jeg ville smelte bil og arkitektur-verdenen sammen og skabe et open air hotel, fortæller designer Mathieu Lehanneur.

Fronten på bilen har de samme ikoniske forlygter som den oprindelige 4L, mens kølergrillen er udført i poleret aluminium. Karosseriet har fået tre lag maling som får det til at ligne cement. Indenfor i bilen er der leget med farver og materialer. Blandt andet er sæderne betrukket med gul fløjl og bagagerummet er nu helt transformeret så det fungerer som et sted at sidde. Ganske som den oprindelige 4L er alle materialer “made in France”.

I første omgang udstilles bilen hos Christies, men snart gør den de mange andre Renault 4L selskab I L’Atelier Renault. Her er et par billeder af bilen (klik for større):

Der er altså ingen planer om at sætte Suite N°4 i produktion. Renaults næste elbil, der efterfølger den populære Zoe, bliver Renault Mégane E-Tech Electric, som iNPUT var heldige at få lov at smugkigge på i Paris tidligere på efteråret. Det kom der bl.a. denne video ud af:

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.