fbpx

 

 

 

 

ElbilerTophistorie

Elektrisk Renault MeganE testes nu på vejene

Den elektriske Renault MeganE, med rækkevidde på 450 kilometer, testes nu på franske veje – kommer til Danmark til marts næste år.

Renaults første elbil i C segmentet bliver en elektrisk udgave af Megan. Den startede sit liv som konceptbilen iVision i oktober sidste år, men nu er den ved at være klar til produktion som Renault MeganE. Lige nu tester ingeniører 30 pre-produktionsmodeller på de franske veje.

Den danske lancering forventes at blive til marts 2022, fortæller danske Renault, og det er derfor endnu for tidligt at sige noget om priser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Renault MeganE har en 160 kW motor, der leverer hvad der svarer til 217 hestekræfter og en batteripakke på 60 kWh, der ifølge Renault vil give en rækkevidde på op til 450 kilometer. Den kan lynlades med op til 130 kW DC.

Renault MeganE bygges på den såkaldte CMF-EV platform, der er udviklet sammen med Nissan – og den har da også visse visuelle ligheder med Nissan Ariya.

Ti års erfaring

Renault er en af pionererne indenfor elbiler. Allerede tilbage i 2012 lancerede bilproducenten Renault Zoe, der siden blevet solgt i 300.000 eksemplarer. Det har givet selskabet ti års erfaring, der ifølge pressemeddelelsen nu “bruges til at lancere den næste elbil fra Renault”.

Ud over Zoe i B segmentet har Renault også Twingo E-Tech Electric i A segmentet samt varebilerne Kangoo Z.E. og Master.

Pre-produktionsmodellerne af MeganE er alle dækket med et særligt mønster, der er skabt ud fra Renaults nye design med det ikoniske Renault-logo. Her er et par billeder mere af MeganE (klik for større):

Artiklen fortsætter efter annoncen

Back to top button