GadgetsTophistorie

iOS 15 ‘opgraderer ‘ dit iPhone-kamera

En af nyhederne i det kommende iOS 15 er muligheden for at få kameraet til at fjerne lysreflekser og genskinsprikker fra billeder.

Den seneste betaudgave af iOS 15 lader til at forbedre kameraet en smule. Ifølge Reddit-brugeren Doubleluckstur kan beta 4 nemlig fjerne genskin og lysreflekser fra billeder, der er taget i modlys. I visse kredse har kameraet i de seneste iPhone-modeller fået kritik for netop at at have problemer med lysreflekser – ‘lens flare‘.

Det er nu ikke selve kameraet, der laver tryllerier, men i stedet fjernes de uønskede elementer i billedbehandlingen efter at billedet er skudt. Derfor ses reflekserne stadig mens du tager billedet, mens de er væk på det billede, der gemmes på telefonen. Tager du et Live-foto fjernes genskinnet heller ikke.

Herunder kan man se forskellen. Øverste billede er et ‘normalt’ foto, taget med iOS 15 på telefonen og det nederste billede er et Live-foto, hvor genskin ikke er fjernet (den grønne prik, lige over træerne i venstre side).

Fotos: Doubleluckstur / Reddit.

Spøjst nok lader den nye funktion ikke til at fungere for alle brugere. En Reddit-bruger skriver at det virker fint på iPhone XS men en anden siger, at det ikke fungerer på iPhone 8 Plus. Websitet 9to5Mac mener at det kan have en sammenhæng med telefonens processor; mange af de små grafiske forbedringer i iOS 15 er nemlig (indtil videre i hvert fald) forbeholdt telefoner med A12 Bionic-processoren eller en nyere udgave.

iOS 15 beta 4 er ude i såkaldt public preview nu, hvilket betyder, at alle og enhver i princippet kan hente den. Den endelige udgave forventes at lande i slutningen af september eller starten af oktober, når de nye iPhone 13-modeller er blevet præsenteret.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.