TeknologiTophistorie

Apple lukker og slukker for iOS 14

Skiftet til iOS 15 er ikke gået så hurtigt, som Apple håbede. Nu meddeler de, at iOS 14-brugere ikke er garanteret sikkerhedsopdateringer.

Omkring en femtedel af iNPUTs iPhone- og iPad-brugere har endnu ikke opdateret til iOS 15. Og det er en tendens, der lader til at være ret udbredt. Brugerne har simpelthen været langsommere til at opdatere fra iOS 14 til iOS 15.

Det er bare 72 procent af iPhone- og iPad-brugerne på verdensplan, der har valgt at installere det seneste styresystem på deres enhed. Til sammenligning var tallet væsentlig højere, nemlig på 81 procent, da iOS 14 kom ud.

Men det gør Apple nu noget ved. Selskabet erklærer nemlig, at der ikke længere er garanti for sikkerhedsopdateringer, hvis du fortsætter på iOS 14. Det fortæller websitet 9to5Mac. På den måde forsøger Apple at “nudge” (nogen vil sige presse) de sidste brugere over på den seneste udgave af styresystemet.

Apple fortæller, at omkring 26 procent holder fast i iOS 14, mens to procent har endnu ældre udgaver af iOS-styresystemet.

Selv om Apple rasle med sablen, holder de dog en bagdør åben, idet de samtidig meddeler, at de i “en begrænset periode” forsat vil levere vigtige sikkerhedsopdateringer til iOS 14 (og iPadOS 14).

Læs også: iOS 15: Her er de 5 vigtigste nyheder

iOS 15 har, siden lanceringen i september, været ramt af en række forsinkelser på nogle af de lovede funktioner.

Det forventes at Apple allerede til juni, under den årlige udviklerkonference, vil give et smugkig på det kommende iOS 16.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.