TeknologiTophistorie

Nu kan du hente iOS 15 betaen

Apple har lagt de første betaudgaver af iOS 15 og iPadsOS 15 ud til offentligheden.

Det er knapt er måned siden Apple præsenterede nye styresystemer til alle sine enheder, deriblandt iPhone og iPad. Indtil videre har de været forbehold udviklere, men nu har Apple lagt både iOS 15 og iPadOS 15 ud som såkaldt offentlig beta. Det betyder, at alle kan være med, hvis de har modet.

Det skal kraftigt understreges at det er en betaudgave og dermed er den næppe så stabil som den endelige version vil være. Den kommer til gengæld tidligst til september. Det er derfor muligvis ikke nogen god ide at installere betaen på primære telefoner og tablets. Men har du en ekstra enhed, du ikke er afhængig af, kan du eventuelt bruge den.

Indrømmet, der er ikke voldsomme nyheder i iOS 15. Vi har gennemgået de fem mest interessante i denne artikel, men her er en kort opsummering:

FaceTime. Har fået en grundig overhaling med bedre lyd, mulighed for samtaler med Android-telefoner og meget mere.

SharePlay. Er egentlig også en del af FaceTime-opdateringen. SharePlay gør det muligt at se eksempelvis tv-serier “sammen” med andre over FaceTime. Man kan også dele musik eller endda hele skærmbilleder.

Delt med dig. Billeder, links og andet indhold, der deles med dig i Beskeder, føjes automatisk til den relevante app.

Safari. Browseren har fået et nyt lag lak med omrokering af faner. Det er også blevet muligt at installere udvidelser til Safari direkte på mobilen.

For at få lov til at installere iOS 15 skal man tilmelde sig Apple Beta Software. Herefter installeres en lille stump kode på telefonen (eller tabletten), og efter en genstart kan iOS 15 findes under Indstillinger –> Generelt –> Softwareopdateringer.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.