×
GuidesTophistorie

Guide: Aktiver Livetekst på iOS 15

En af nyhederne i iOS 15 er Livetekst, der kan opfange tekst på eksempelvis skilte. Men den er deaktiveret fra start.

En af de seje, men ikke særligt omtalte, nye funktioner i iOS 15 er muligheden for at få kameraet til at “læse” tekster på skilte, dokumenter, emballage og lignende. Livetekst, hedder værktøjet og det er som udgangspunkt ikke aktivt på telefonen, men her kan du se, hvordan du aktiverer det.

Det fede ved Livestekst er, at den kan gøre statisk tekst tilgængelig. Men kan for eksempel bruge funktionen til at kopiere tekst fra et fysisk dokument og sætte det ind i et tekstbehandlingsprogram. Man kan også oversætte teksten på et billede – eksempelvis et menukort på en udenlandsk restaurant. Eller et informationsskilt.

Ulempen er, at det endnu ikke understøtter dansk. I øjeblikket understøttes Livetekst på engelsk, fransk, italiensk, kinesisk, portugisisk, spansk og tysk. Du kan dog stadig bruge funktionen, men den kan ikke oversætte til dansk. Oversættelse til engelsk kan dog også hjælpe mange af os, så helt ubrugeligt er det ikke.

Du skal i øvrigt have en iPhone XS, iPhone XR eller en nyere version med iOS 15 for at kunne bruge Livetekst.

Sådan aktiverer du Livetekst i iOS 15:

  1. Gå ind i Indstillinger.
  2. Vælg Generelt.
  3. Vælg Sprog & område.
  4. Aktiver menupunktet Livetekst.
  5. Voila.

Når du har gjort det, får du et lille tekstikon frem, hvor gang du tager et billede af et motiv med tekst på. Funktionen kan aktiveres via ikonet både lige når billedet er taget – eller senere fra fotobiblioteket.

Livetekst
Livetekst kan eksempelvis bruges til at kopiere tekst fra visitkort. Bemærk ikonet nederst til højere.

Apple har lavet et supportdokument på dansk, hvor du kan læse mere om de enkelte muligheder med Livetekst. Det kan du finde her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.