×
TeknologiTophistorie

iOS 16 kan lade dig springe over CAPTCHA-feltet

Hvis du er godt træt af at afkode CAPTCHA-bokse for at logge på en webtjeneste, så er der hjælp på vej med iOS 16 der klarer det for dig.

En ny opdatering til iOS fører både store og små forandringer med sig. De store emner som en ny låseskærm har fået opmærksomheden, men det er jo ofte de små ting der virkelig gør hverdagen lidt lettere.

Vi vil gætte på at denne funktion tilhører sidstnævnte kategori. Internettet har bragt os mange gode ting. Men også det modsatte. For eksempel accept af cookies i en lang strøm (men det findes der også værktøjer mod) og så CAPTCHA. Det er navnet på de bokse der skal sikre du ikke er en robot, når du er i fuld gang med at logge på en given webtjeneste eller har glemt dit kodeord.

Apple har også lagt mærke til irritationsmomentet og introducerer derfor en funktion i iOS 16, der kan lade din enhed verificere dig som et levende menneske og ikke robot.

Funktionen blev spottet af en Reddit-bruger, som tester beta-udgaven der lige nu er frigivet til udviklere til platformen.

Apple har forklaret at funktionen naturligvis sker med privatlivet i fokus. Når en CAPTCHA-boks fremkommer, så sker verikationen af dig på baggrund af data om din enhed og dit Apple ID. Det sker ved såkaldte ‘tokens’ der sendes afsted, som ikke kan spores retur til dig eller fortælle noget om hvem du er. Blot at du ikke er en robot.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.