×
TeknologiTophistorie

Apple lancerer iOS 16

iOS 16 kommer til en iPhone nær dig lige om lidt

Apples WWDC 2022 (World Wide Developer Conference) er i gang, og denne gang delvist fysisk. Også som sædvanlig er det vigtigste først; den nye iOS 16. Og selv om designet er det samme som iOS 15, så er der en del nye funktioner.

Helt ny låseskærm

Låseskærmen er måske den del af softwaren du ser allermest. Og den har fået en gevaldig overhaling i den nye udgave af iOS. Først og fremmest kan den ændres fuldstændigt som du har lyst – både med farver, skrifttyper og masser af andre designelementer. Du kan lave forskellige låseskærme og bare swipe for at skifte imellem dem.

Widgets på låseskærmen

Du kan nu også tilføje Widgets på låseskærmen i iOS 16 – du kan for eksempel tilføje kalender og meget andet. Der medfølger masser af widgets og udviklerne kan tilføje flere.

Live activities

Du kan nu få beskeder direkte på bunden af skærmen – hvor notifikationer er flyttet ned – eksempelvis hvis du følger med i en fodboldkamp.

Fokus – over det hele

Hvis du bruger “Fokus” funktionen, så er der også nyt; nu er fokus systemgennemgribende – så hvis du for eksempel vælger “arbejde” eller “møde”, så vil det påvirke alt fra dine åbne faneblade i Safari til hvem der kan kontakte dig.

Træk beskeden tilbage

Du i iOS 16 ændre i en allerede sendt besked, hvis du har begået en fejl. Eller – måske endnu vigtigere – du kan nu trække en besked helt tilbage – så hvis du har skrevet noget forkert og modtageren ikke har læst, kan du nu trække beskeden helt tilbage.

Apple Maps får overhaling

Vi har tidligere skrevet om det nye Apple Maps der også er på vej til Danmark. Dog er det ikke endnu klart til vores breddegrader – men det burde altså være på vej. Når det sker burde der til gengæld være en ganske imponerende samling funktioner på vej – for både cyklister og bilister.

Delte fotobiblioteker

Du kan nu dele et album – live – med op til fem personer. Alle deltager samtidig og tilføjer let fotos til det fælles bibliotek. Det hele foregår så man ikke behøver tænke på at dele fotos bagefter. Hvis nogen er gode til at redigere billeder, er de redigerede billeder tilgængelige for alle medlemmer af gruppen.

Nye sikkerhedsfunktioner

En ny funktion hedder Safety Check. Her kan man for eksempel hurtigt stoppe deling af både deling af lokation og du kan vælge hvem du vil dele oplysninger med. Denne funktionalitet kan give mennesker i voldelige forhold mulighed for at “slippe væk”. I hvert fald digitalt.

Ny HomeKit app

Apple har tilføjet en hel bunke nye kategorier i HomeKit, ligesom du interagerer med appen på en ny måde. Samtidig bekræfter Apple deres tilslutning til standarden Matter, der vil betyde at stort set alle kommende Smarthome produkter vil kunne bruges i HomeKit på iPhone.

Helt ny udgave af CarPlay

Den nye CarPlay er betydeligt mere avanceret end før – og bilproducenter kan nu virkelig bruge systemet helt grundlæggende som styresystem i bilen. For eksempel kan du nu også få CarPlay på den sekundære skærm mange biler har, der viser hastighed og andre vigtige detaljer. Men det kræver naturligvis, at bilproducenten understøtter det.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.