×
TeknologiTophistorie

Apple lancerer iOS 18 og iPadOS 18

Apple er klar med deres nye version af styresystemer til iPhone og iPad - med en lang række forbedringer

Apples WWDC er altid der hvor de lancerer de nyeste versioner af deres styresystemer. Og det er ikke anderledes på dette års WWDC. Forrest i køen er det vigtigste styresystem for Apple, nemlig det der er findes på de mange iPhones og iPads. Der er masser af nyheder i iOS 18 og iPadOS 18. Først og fremmest den nye Apple Intelligence, som du kan læse mere om her.

iOS 18: Mere personificering

Der er ikke sket det helt store på selve grunddesignet i iOS 18, ikke desto mindre er der faktisk tweaket en smule hist og her, hvilket du ret hurtigt vil lægge mærke til. Det er nu også muligt at flytte ikoner rundt på startskærmen uden at alle andre ikoner flytter med – hvilket giver større fleksibilitet til at tilpasse styresystemet – noget, Android brugere har haft i årevis. Der er også frisket lidt op i menuer hist og her. Udover det kan du også få dine ikoner til at være farvet i samme farve – eventuelt med sort baggrund når du er i “Dark Mode”.

Kontrol centret er også blevet klogere – og du kan lave flere “sider” i kontrolcentret. Du kan ændre størrelse og udseende på de forskellige kontrolenheder, ligesom udviklerne også kan lave nye versioner af kontroller i kontrolcentret.

Nye funktioner i stort set alle apps

Stort set hele styresystemet bliver gennemsyret af ny funktionalitet. Lige fra Siri, der nu pludselig rent faktisk vil være i stand til at forstå bare LIDT af det, man siger – til avancerede funktioner i Notes appen.

Der er kommet timere i SMS appen, så du kan sætte en SMS til at blive sendt på et bestemt tidspunkt. Du kan nu også reagere på en besked med en hvilken som helst emoji.

I mail kommer der nye kategorier så du meget lettere kan holde styr på dine e-mails. De sorterer mails så du eksempelvis kan sortere på flyinformationer eller mails fra et bestemt firma – ligesom dine e-mails fra venner, kolleger og bekendte er prioriteret.

Wallet får en ny funktion der reelt er en direkte konkurrent til MobilePay – hvor du kan overføre penge direkte til en anden bruger – for eksempel ved at holde telefonen op imod en anden iPhone og overføre direkte.

Den nye udgave af Photos får også en overhaling – der er mange nye muligheder for at sortere og se billeder i forskellige sammenhænge.

På iPad kommer der blandt andet “flydende” menuer – og så er der endelig en lommeregner på iPad, hvilket er noget, der har været ønsket fra mange brugere i årevis.

Der er også kommet nye muligheder for brug af Apple Pencil – blandt andet vil håndskrift nu blive kunstigt forbedret, så hvis du har en halvgrim håndskrift bliver den altså lige en smule pænere.

Mere sikkerhed

Du kan nu låse en app – så hvis du låner din telefon til andre skal de kunne låse op for at åbne den specifikke app. Du kan endda også “gemme” en app – så hvis nogen der ikke er dig bruger din telefon, kan de ikke se den specifikke app.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.