×
Gadgets

iPad “Pro” rygter tager til

Den efterhånden navnkundige Ming-Chi Kuo fra analysevirksomheden KGI Securities er igen ude med en forudsigelse, og når han taler, skal man lytte hvis man gerne vil vide, hvad Apple har gang i – han har en ganske lang historie når det kommer til denne type forudsigelser, og i langt de fleste tilfælde har han ret. Denne gang har han altså forudset en iPad Pro til lancering før julesalget. (I USA, vel at mærke)

12,9″ og Force Touch

Den nye iPad er en lidt anderledes sag end de tidligere modeller. I første omgang er den væsentlig større end de tidligere iPads – 12,9″. Den har også Force Touch, Apples nye teknologi, der bevirker at en skærm kan “mærke”, hvor hårdt man trykker på den. Et hårdere tryk medfører så en anden reaktion end et let tryk – evt. fremkalder det en menu der passer til det, du har gang i.

Pen og USB C

Apple er en af forkæmperne for den nye USB C standard, der er et lille tyndt kabel der kan vendes begge veje – og som i øvrigt kan være mange gange hurtigere end USB 3.0. Apples nyeste MacBook har da også udelukkende en USB C tilslutning. Standarden skulle altså også dukke op i den nye iPad Pro, og det er ikke første gang, vi har hørt det rygte, så den er formentlig god nok.

En anden ting, der dukker op i rapporten fra Ming-Chi Kuo er, at iPad Pro skulle have en pen – dog ikke med i pakken, men som ekstraudstyr. Faktisk tro Kuo, at pennen kun vil blive købt af under 1/3 af dem, der investerer i en iPad Pro, som han forventer vil blive bygget i ca. 3,5 millioner til lanceringen – men altså kun ca. en million “nørd-fingre”, som pennen blev kaldt tilbage i 90’erne, da teknologien blev brugt i Microsofts “håndholdte pc’er.”

Dette er Apples patent på en pen formenes at være beregnet på pennen til iPad Pro.
Dette er Apples patent på en pen formenes at være beregnet på pennen til iPad Pro.

iPad Pro ventes at indeholde den NFC teknologi som også findes i iPhone 6, og vil derfor kunne være oplagt som POS (Point of Sale) terminal i butikker der vil modtage Apple Pay.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.