×
StreamingTophistorie

Kulturministeren: Landsholdfodbold tilbage på landsdækkende tv

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen vil sikre, at fodboldlandsholdet og større sportsbegivenheder kan ses på landsdækkende kanaler.

I de seneste år har langt fra alle danskere kunnet se med, når store sportsbegivenheder er blevet vist på tv. Både VM-kvalifikationskampe i fodbold og en række sportsgrene til OL er blevet vist på tv-kanaler, som ikke kan ses af størstedelen af den danske befolkning. Det vil kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen lave om på, ved at genindføre den såkaldte sportsliste.

– Jeg mener, at fodboldlandskampe og andre store sportsbegivenheder af national interesse bør kunne ses af størstedelen af befolkningen, da de bidrager væsentligt til fællesskabet i samfundet. Derfor bekymrer det mig, at en del af disse begivenheder vises på tv- stationer eller streaming-tjenester, der kun kan ses af en begrænset del af befolkningen, siger Ane Halsboe-Jørgensen.

Indtil starten af 2019 havde Danmark en sportsliste, der sikrede, at visse større sportsbegivenheder (OL, VM- og EM-slutrunder samt kvalifikationskampe i fodbold for herrer, VM- og EM-slutrunder og kvalifikationskampe i håndbold for herrer og damer) skulle tilbydes DR og TV2 til markedspris med henblik på så vidt muligt at sikre, at transmissionerne heraf kunne ses af hele befolkningen.

Sportslisten blev afviklet på baggrund af medieaftalen mellem den tidligere regering (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti) og Dansk Folkeparti. Men den vil kulturministeren nu genindføre. Samtidig vil hun kigge på problemet med høje priser på tv-rettigheder internationalt.

– En ny sportsliste er ikke nok. Problemet er især de høje priser på tv-rettigheder, som ofte sælges gennem de internationale forbund. Jeg vil derfor rejse sagen for mine EU-kolleger for at undersøge, om vi kan gøre noget i fællesskab ved det, siger Ane Halsboe-Jørgensen.

Inden kulturministeren kan indføre en ny sportsliste, skal det blandt andet undersøges, hvordan den kan tilpasses, så den tager højde for danskernes ændrede vaner i forhold til flow-tv og streaming. Der skal desuden tages stilling til, hvilke sportsbegivenheder der skal omfattes af sportslisten.

VM i fodbold, som fodboldlandsholdet netop har kvalificeret sig til, afvikles mellem 21. november og 18. december 2022 i Qatar.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.