TeknologiTophistorie

Kunstig intelligens animerer dine afdøde familiemedlemmer

Med kunstig intelligens og Deep Nostalgia kan du animere gamle fotos og bringe afdøde familiemedlemmer tilbage til livet.

Kunstig intelligens kan bruges til mange ting, og hos websitet MyHeritage bruger de den ret konkret til at bringe minder til live. Bogstavelig talt. Senest har websitet lanceret Deep Nostalgia, der kan animere gamle billeder og dermed bringe forlængst afdøde familiemedlemmer “til live”.

Resultatet minder en smule om de såkaldte Live-fotos fra iPhone, altså korte videosekvenser, hvor det ser ud som om personen gør klar til at blive fotograferet. Men hvor Live-fotos optager sekunder før og efter fotoet tages, for at gøre det muligt at finde “det perfekte skud”, så bruges teknologien i Deep Nostalgia til at vække fotografiet til live.

Hele processen er fuldstændig automatisk; man uploader et billede til MyHeritage og et minuts tid efter præsenteres man for en færdig video, der kan downloades. Herunder et eksempel:

Et eksempel på, hvad Deep Nostalgia kan gøre ved et fotografi (animation: MyHeritage).

Der er dog stadig begrænsninger. Man kan eksempelvis ikke animere et helt familiefoto; i stedet skal skal man udvælge en specifik person, hvis der er flere på billedet.

Og selv om eksemplet herover fungerer ret godt, så er det ikke nogen garanti for, at det samme bliver tilfældet med dine egne billeder. Jeg forsøgte med et barndomsbillede af mig selv – og jeg havde altså hverken tandbyld eller skelende øjne, da billedet blev taget!

Resultaterne er ikke altid lige gode …

Det skal også nævnes, at MyHeritage meget gerne vil have dine penge. Det er godt nok gratis at blive medlem, så man kan animere op til fem forskellige fotos, men alt derefter kræver betaling. Og det er ikke nogen billig tjeneste.

MyHeritage er en tjeneste, der lever af at sælge adgang til forskellige databaser, så man kan oprette sit stamtræ og søge efter familiemedlemmer på tværs af databaser i hele verden. Du kan besøge Deep Nostalgia her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.