TeknologiTophistorie

Lokationsdeling i Google Maps med nye funktioner

Det bliver muligt at få besked, når kontakter du deler din lokation med, forlader eller ankommer til en bestemt lokation.

I en opdatering til Google Maps, som er ved at rulle ud, har Google givet tjenestens lokationsdeling nye funktioner. Det bliver nu muligt at opsætte notifikationer for personer, som du allerede deler lokation med, så du får besked når de ankommer eller forlader en bestemt lokation.

Når funktionen er tilgængelig, så kan opsætningen ske i selve Google Maps på iOS eller Android. Funktionen er for “hver gang” en person forlader eller ankommer på det angivne sted. Der er altså umiddelbart ingen mulighed for blot at slå det til, “næste gang” en person ankommer eller forlader et sted.

I privatlivets ånd, så oplyser Google at funktionen kun vil være tilgængelig, hvis en person allerede deler sin lokation med dig i Google Maps. Når du sætter en notifikation på en persons ankomst eller afgang fra en lokation, så vil vedkommende modtage både en notifikation og en mail, der oplyser om oprettelsen. Ydermere vil vedkommende også modtage månedlige mails, der påminder herom.

Om nødvendigt kan du blokere for, at en given person kan opsætte notifikationer omkring din færden. Eller slå notifikationsdeling fra med vedkommende.

Funktionen er i færd med at rulle ud til både iOS og Android i en snarlig opdatering.

Flere nyheder på vej

Udover nyheder på lokationsfronten, så har Google Maps også andre nyheder på vej. Herunder er en ny funktion, der giver et ekstra detaljeret kig på vartegn rundt om i verden. Nærmere bestemt 100 styk. Det inkluderer lokationer i blandt andet Barcelona, London, New York, San Francisco, og Tokyo.

På nedenstående animation, har Google delt en forsmag på funktionen, der ligeledes er på vej ud på enheder verden over via en opdatering.

Google Maps får dig tæt på 100 berømte vartegn i verden

Til sidst er der godt nyt for cyklister. Fremover vil Maps fortælle dig om den foreslåede rute vil foregå på større eller mindre veje. Ligesom den kan oplyse om det kommer til at gå meget op ad bakke, undervejs på turen, og hvorvidt du vil møde tæt trafik. Funktionen tilføjes lande, hvor det er muligt at få cykelruter i Google Maps. Hvilket er tilfældet i Danmark.

Forleden kunne vi også fortælle, at Google Maps i fremtiden, øjensynligt snart kan vise elbilister den mest strømbesparende rute.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.