I en opdatering til Google Maps, som er ved at rulle ud, har Google givet tjenestens lokationsdeling nye funktioner. Det bliver nu muligt at opsætte notifikationer for personer, som du allerede deler lokation med, så du får besked når de ankommer eller forlader en bestemt lokation.




Når funktionen er tilgængelig, så kan opsætningen ske i selve Google Maps på iOS eller Android. Funktionen er for “hver gang” en person forlader eller ankommer på det angivne sted. Der er altså umiddelbart ingen mulighed for blot at slå det til, “næste gang” en person ankommer eller forlader et sted.
I privatlivets ånd, så oplyser Google at funktionen kun vil være tilgængelig, hvis en person allerede deler sin lokation med dig i Google Maps. Når du sætter en notifikation på en persons ankomst eller afgang fra en lokation, så vil vedkommende modtage både en notifikation og en mail, der oplyser om oprettelsen. Ydermere vil vedkommende også modtage månedlige mails, der påminder herom.
Artiklen fortsætter efter annoncen





