GadgetsTophistorie

Apple lancerer nye Macs med helt ny M1 chip

Apple er klar med en helt ny type Mac bygget på deres egen processor, kaldet M1 - der ifølge firmaet bliver verdens mest effektive computerchip på en bærbar computer.

Apple har på (endnu) et event her til aften lanceret en ny version af deres MacBook Air, MacBook Pro og Mac Mini – alle tre væsentlig hurtigere og mere effektive end tidligere generationer. Det er altså ikke småting, Apple påstår, deres nye MacBook Air er i stand til. Og det hele har en forklaring, der sidder i maven på den nye bærbare – en ny processor, kaldet Apple M1.

Hjernen hedder Apple M1

Den store forskel på alle tidligere Macs og de nye Macs altså den nye Apple M1, der er bygget på 5 nanometer teknologi. Den nye chip, lover Apple, er både hurtigere og mere strømbesparende end hvad man ville se på tilsvarende computere med tidligere (læs: Intel) processorer. Faktisk lover Apple, at den nye processor vil være betydeligt mere effektiv – næsten 3 gange mere effektiv end tilsvarende Intel processorer. Processoren har otte kerner – 4 højtydende og 4 højteffektive processorkerner.

En ottekernet grafisk processor skulle også være betydeligt bedre – den integrerede chip er, ifølge Apple, verdens ubetinget hurtigste integrerede grafikprocessor. Der er dog ikke noget nyt i forhold til, hvordan den nye grafiske processor klarer sig i forhold til dedikerede grafikchips.

Ekstremt hurtig sammen med MacOS

I en demo i videolanceringen viste Apple hvordan apps åbner betydeligt hurtigere end på tidligere Macs. Systemet er – naturligvis – den nye udgave af MacOS, kaldet Big Sur, hvilket i det amerikanske firma i øvrigt brugte lejligheden til at lancere. I demonstrationen viste Apple, hvor hurtig computeren ville være med Apples egne apps, men de viste også, at der også er mange 3. parts apps der kommer til den nye platform. Apps der ikke kommer i en version til den nye platform vil stadig kunne køre via Rosetta version 2. Apple lover endda, at denne type apps vil køre endnu hurtigere selvom de ikke er designet til Apples egne processorer.

Opgraderinger i tre forskellige Macs

Den nye processor dukker op i tre forskellige Macs, så der vil være noget for både studerende og “pro’er”. Der er en ny udgave af MacBook Air, MacBook Pro og endda den lille Mac Mini.

Priserne på de nye Macs er den samme – eller billigere – end de forrige generationer af tilsvarende computere.

Vi får naturligvis de nye Macs til test – så hold øje med iNPUT. Giv os eventuelt et like på Facebook her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.