×
TeknologiTophistorie

Apples M2-chip kommer måske allerede til juli

Ifølge japansk medie vil Apple lancere sin M2-chip allerede i juli måned og bane vej for endnu kraftigere maskiner – deriblandt MacBook Pro.

Så sent som i sidste uge lancerede Apple en række nye iMac-maskiner med den hæderkronede M1-chip. Men ifølge japanske Nikkei, planlægger firmaet at sende den nye M2-chip på markedet allerede i juli måned. Mediets kilder hævder, at chippen skal “bruges i MacBooks, der sættes salg i andet halvår”.

Det er værd at bemærke, at Apple holder sin årlige udviklerkonference, WWDC, mellem den 7 og 11 juni, så timingen passer fint med, at Apple præsenterer M2 under konferencen og så sender produkterne i handelen måneden efter.

Tidligere har rygter nævnt, at der kommer nye MacBook Pro-maskiner i midten af 2021, og det virker som et logisk skridt, at de udrustes med M2-chip så Apple kan rykke sig yderligere fri af Intel.

Der er desværre Ingen rygter om chippens ydelse, men den burde i sagens natur være væsentlig hurtigere end den nuværende M1-chip, der er blevet skamrost for sin hastighed. Rygterne siger kun, at M2’eren vil blive fremstillet med en 5 nanometer ‘plus’-proces af Apple-favoritten TSMC. Plusset hentyder, at det er en forædling af den 5 nanometer-proces som M1 fremstilles under.

Nyhedstjenesten Bloomberg har tidligere været ude og sige, at Apple arbejder på mere potente processorer, der kan få så mange som 32 kerner. Til sammenligning har M1 processoren “bare” otte kerner.

I første omgang arbejder Apple dog på en 20-kernet udgave af M1 processoren, der skal monteres i netop MacBook Pro, fortæller Bloombergs kilder. Den brutale med 32 kerner forventes først i 2022, når der kommer en Apple Silicon-udgave af Mac Pro-maskinen – den kraftigste (og dyreste) Mac på menuen.

Bloomberg understreger dog at det er komplekst at udvikle processorer, hvorfor Apple kunne vælge at lancere en M1 med 12 kerner først.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.