ElbilerTophistorie

Mænd er til elbiler, kvinder vil have hybrider

Ny dansk undersøgelse viser, at halvdelen vælger elbil næste gang. Især mændene hælder til elbiler, mens kvinderne er til hybrider.

Ser man på plugin-hybridernes stigende popularitet herhjemme, er der noget der tyder på, at kvinderne har en endog stor finger med i spillet, når der skal vælges ny bil. Kvinderne er nemlig generelt gladere for hybrider, mens mændende faktisk foretrækker elbiler. Det viser en ny undersøgelse fra LB Forsikrings medlemspanel.

– 52 procent af mændene finder det sandsynligt eller meget sandsynlig at deres næste bil bliver en elbil. Hos kvinderne er det tal 44 procent. Til gengæld vil kvinderne hellere have en hybridbil end mændene. Her siger 36 procent af kvinderne, at de finder det sandsynlig eller meget sandsynligt, at deres næste bil bliver en hybrid, mens 29 procent af mændene mener det, siger Steen Holse Andersen, CCO i LB Forsikring.

Det er ellers ikke mange uger siden EU advarede om, at plugin-hybrider ikke er grønne – og efter 2025 vil de ikke længere tælle med i regnskabet som grønne biler. Herhjemme regnes plugin-hybrider fortsat for at være grønne og får derfor en klækkelig afgiftsrabat, der har gjort dem svært populære. Sidste år var den mest solgte bil i Danmark en plugin-hybrid, nemlig Ford Kuga. Der blev solgt 18.247 plugin-hybrider herhjemme sidste år og kun 14.238 rene elbiler.

Herover en graf over salget af elbiler og plugin-hybrider herhjemme det sidste års tid. Hold musen over grafikken for at få eksakte tal – og se flere statistikker om elbiler på vores Zeitgeist Elbiler.

Overordnet svarer hele 49 procent af de adspurgte, at det er meget sandsynligt eller sandsynligt at deres næste bil bliver en elbil. Kun 39 procent svarer det samme om en benzinbil. Samtidig viser undersøgelsen, at næsten hver fjerde (23 procent) i høj eller meget høj grad er villige til at bruge flere penge på en klimavenlig bil, mens 52 procent angiver at de i nogen grad er villige til at bruge flere penge på en klimavenlig bil. 

For langt mellem opladere

Det flest angiver som en barriere for at købe en elbil er, at der er for langt mellem ladestanderne. Det mener 52 procent, mens 51 procent synes elbiler er for dyre, skarpt forfulgt af de 47 procent der angiver, at bilen ikke kan køre langt nok på en opladning. Der er dog kun 2 procent af de adspurgte, der angiver, at de ikke oplever samme køreglæde, som i en benzin eller dieselbil. 

Undersøgelsen er foretaget af LB Forsikring. 2.329 medlemmer over 18 år og med bil i husstanden har deltaget i undersøgelsen. Af respondenterne er 52 procent mænd og 48 procent kvinder. Hele undersøgelsen kan læses her (PDF, åbner i ny fane).

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.