×
Gadgets

Mastercard vil udskifte pinkoden med en selfie

Shopaholikere, med trang til at tage selfies, går en hård tid i møde. Mastercard vil nemlig udskifte koden, der skal bruges til at betale ved onlinekøb, med et scan af ansigtet. I første omgang vil bare 500 personer få adgang til den nye app, men hvis alt går efter planen, bliver den rullet ud til alle os andre.

App’en starter automatisk op, når man er klar til at betale for sine varer. Men i stedet for at indtaste en kode, kan man altså vælge at blinke til kameraet i stedet. Helt bogstaveligt. App’en bruger nemlig blinket til at verificere, at det ikke er et billede, der holdes op foran kameraet.

Man kan også vælge at bruge fingeraftryksscan i stedet, men Mastercard er overbevist om, at størstedelen af brugerne vil foretrække ansigtsgenkendelsen.

“Den nye generation, som bruger selfies … Jeg tror, de vil finde det cool. De vil tage godt imod det,” siger Ajay Bhalla, der er sikkerhedschef for Mastercard, til CNN.

Du kan se ham forklare og demonstrere teknologien i videoen ovenfor.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.