×
Gadgets

Mere end 140.000 kræver licensmomsen tilbage

Trods servere, der er gået ned, har mere end 140.000 danskere samlet sig for at kræve licensmoms tilbage fra staten.

Der er sidste frist for tilmelding i dag, hvis man vil sagsøge staten for ulovligt opkrævet moms på licensen – og det har mere end 140.000 danskere benyttet sig af. Det skriver TV 2. Nu kræves tilmeldingsfristen forlænget af advokatfirmaet, der står bag initiativet.

Foreningens hjemmeside, krævlicensmomstilbage.dk, bukkede ganske enkelt under for presset i formiddag, hvor de sidste tvivlere ville nå at tilmelde sig. Ved middagstid fik foreningen dog flyttet hjemmesiden over på nye, kraftigere servere, så hjemmesiden nu kører uden problemer.

– Vi har nu mere end 140.000, og jeg vil blive overrasket, hvis ikke vi når 150.000 i dag (onsdag, red.), siger advokaten bag søgsmålet, Peter Lunau Larsen fra advokatfirmaet DLA Piper, til TV 2.

Indenfor det sidste døgn, har mere end 30.000 tilmeldt sig, skriver foreningen på sin Facebookside.

Fri proces

DLA Piper har fået fri proces til at sagsøge staten for det, de mener er ulovlig opkrævning af moms på licensregningen. Det betyder, at alle og enhver kan hoppe med på gruppesøgsmålet uden risiko for at skulle betale en øre, hvis sagen tabes. Hvis man har betalt fuld licens i 10 år, har man et krav på 4.703 kroner. Og den lotteriseddel har altså lokket folket til tilmeldingsblanketten.

Der kan dog gå op til fem år før sagen er afgjort, da den blandt andet skal en tur omkring EU-domstolen.

Læs også: Vil du have licens-momsen tilbage? Staten betaler

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.