×
DRTV

Det nye DRTV – sådan får du adgang i dag

Danmarks Radio har åbnet for forpremieren på det nye DRTV, der er blevet genopbygget helt fra bunden for at kunne konkurrere mod Netflix og de andre.

Danmarks Radio inviterede i dag pressen indenfor, for at fortælle om sin vision for fremtidens DRTV, der skal være danskernes foretrukne streamingtjeneste. Ved samme lejlighed åbnede DR for en såkaldt ”forpremiere”, hvor brugerne kan afprøve det nye DRTV inden det lanceres bredt engang efter sommerferien. Nysgerrige sjæle kan tilmelde sig her.

Mediebilledet er under hastig forandring og Danmarks Radio ser ikke længere TV2 som sin primære konkurrent, men derimod de internationale streamingtjenester med Netflix som flagskib. En konkurrence, der intensiveres til efteråret, når både Disney og Apple lancerer sine egne streamingtjenester med unikt indhold. 

Fra vedhæng til selvstændig tjeneste

Danmarks Radio har derfor været i gang med at gentænke DRTV – og genopbygget den op helt fra bunden, så den kan stå distancen mod konkurrenterne. DRTV skal ikke længere være en ”catch up-platform” for programmer man ikke nåede at se på flow-tv, det skal være en helt selvstændig indgang til Danmarks Radios streamingunivers, på samme måde som DR1 er indgangen til flow-tv. 

Fremover skal DRTV være hjemsted for kanalerne DR2+, DR3 og DR Ultra, mens der naturligvis også hentes indhold fra flow-tv-kanalerne DR1, DR2 og Ramasjang. Det hele skal præsenteres mere personligt – både via programmer redaktionen prioriterer samt en ny personaliseringsmotor, der giver forslag baseret på de udsendelser, du allerede har set.

DRTV
Selve programsiderne er også blevet mere overskuelige.

Helt ny platform

Relanceringen af DRTV er ikke bare kosmetisk. Danmarks Radio har valgt en ny teknisk platform, leveret af engelske Massive Interactive der også har bl.a. BBC som kunde, der skal gøre tjenesten mere smidig i forhold til nye seerplatforme og teknologier.

DRTV vil fortsat være at finde både via browseren og via apps til mobile enheder og Apple TV – der er dog ikke konkrete planer om en Android TV-app. I stedet fortsætter DRTV på HBB-TV-appen.

Mere personligt indhold

En af de features, som det nye DRTV har adopteret fra de internationale streamingtjenester er personalisering og muligheden for at se videre på programmer fra andre enheder. Blandt nyheder i det nye univers fremhævede Danmarks Radio:

  • Videosløjfer på forsiden, skal fungere som appetitvækkere. I og med at DRTV nu bliver en selvstændig streamingtjeneste i stedet for et ”DR arkiv” kan det ikke forventes at brugerne kender de udsendelser, der vises på forsiden. Nu giver DR en smagsprøve.
  • Mere personlig brugeroplevelse skal give anbefalinger af udsendelser og programmer, baseret på ting du har set tidligere. Det bliver også muligt at se videre på udsendelser, du har været i gang med at se på en anden enhed, direkte fra forsiden. Programmer, du allerede har set, fjernes fra forsiden, så den opleves mere dynamisk.
  • Nye indgange og indholdssider skal give en ensartet oplevelse og gøre det nemmere at komme i gang med at se udsendelsen.
  • Ny tv-guide men stadig med mulighed for at sarte programmer direkte fra guiden.
  • Muligheder med log in. Det er fortsat ikke et krav at man skal logge ind på DRTV, men det anbefales for at personalisering og se videre-funktion fungerer optimalt.
  • Flere profiler. Til gengæld bliver det muligt at oprette flere profiler – blandt andet kan man oprette underprofiler til sine børn, så de beskyttes mod upassende indhold.
Nu kan man også oprette flere profiler.

DRTV betaudgave

Allerede fra i dag, onsdag, kan de brugere, der ønsker det, tilgå en forpremiere på det kommende nye DRTV, hvis de bruger en browser-version af DRTV. Forpremieren løber fem uger og er igangsat, for at brugerne kan komme med meldinger om fejl og mangler samt for at teste systemerne bag tjenesten. Forpremieren kører frem til 17. juli.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.