×
TeknologiTophistorie

Microsoft bygger tre datacentre på Sjælland

Microsoft investerer stort i Danmark ved at etablere tre grønne datacentre, samlet i en datacenterregion på Sjælland.

Google, Facebook, Apple og nu også Microsoft. Alle har eller får datacentre i Danmark. Sidstnævnte afslørede i dag fra hovedkvarteret i Lyngby, at de vil oprette datacenterregionen Denmark East, der kommer til at bestå af hele tre datacentre. De kommer til at ligge på Sjælland.

Alle tre datacentre vil være grønne fra dag et – de vil altså blive forsynet af 100 procent vedvarende energi.

Microsoft har valgt at investere i en bæredygtig dansk datacenterregion, fordi “Danmark er et foregangsland i både den grønne omstilling og digitaliseringen. Samtidig oplever vi i Microsoft en stigende efterspørgsel på, at vores kunders data kan opbevares på dansk jord,” fortæller selskabet.

Det er Microsofts største investering i Danmark i de 30 år, virksomheden har været her. Ud over datacentrene tæller investeringen også en opkvalificering af 200.000 danskere i digitale færdigheder. Ud over et samarbejde med udvalgte uddannelser, vil der eksempelvis være mulighed for at uddanne sig via onlinekurser på LinkedIn.

– Teknologien spiller en afgørende rolle for en grøn, digital fremtid. Med denne investering løfter vi den digitale infrastruktur og de digitale kompetencer i Danmark og styrker mulighederne for innovation, jobskabelse og vækst. Samtidig vil Microsofts bæredygtige datacenterdesign bidrage positivt til Danmarks ambitiøse klimamål, siger Nana Bule, CEO i Microsoft Danmark

– Den fremtid vi ser ind i er både grøn og digital. Dette er et strålende eksempel på, at digitaliserringen og grøn omstilling går hånd i hånd, sagde finansminister Nikolaj Vammen under pressemødet.

Der kan læses med om initiativet, der har fået navnet #DigitalLeapDenmark, på Microsofts hjemmeside.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.