×
TeknologiTophistorie

Microsoft trækker stikket på Internet Explorer

Microsoft trækker stikket på Internet Explorer – en æra slutter snart, for den over 25 år gamle browser.

Den aldrende webbrowser har stort set været ubrugt af de fleste brugere i årevis. Microsoft har derfor udmeldt, at Internet Explorer snart går sine sidste dage i møde. Den 15. juni 2022 er det for alvor et farvel, til den forældede browser.

Microsoft lancerede browseren Edge i 2015, som er langt mere moderne og sikker end Internet Explorer.

“Fremtiden for Internet Explorer på Windows 10 er i Microsoft Edge. Ikke kun er Microsoft Edge en hurtigere, mere sikker og mere moderne browseroplevelse end Internet Explorer, men den er også i stand til at løse et centralt problem: kompatibilitet med ældre websteder og applikationer.” Lyder det fra Microsoft i et blogindlæg.

Virksomheder der stadig er afhængige af Internet Explorer, bedes skifte over til Microsoft Edge snarest. Edge har desuden en IE mode, der skulle gøre det nemmere at benytte gamle websites. IE mode i Edge vil blive understøttet frem til 2029.

Enden på Internet Explorer har været undervejs lang tid. Understøttelse af web-versionen til Microsoft Teams blev sløjfet sidste år. Browseren mister desuden også adgang til Microsoft 365-tjenester den 17. august i år.

Vi nærmer os altså hastigt slutningen på den ikoniske browser, der havde sin storhedstid i 00’erne.

Læs også: Nydesignet MacBook Pro med Apple Silicon lanceres til sommer

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.