×
Gadgets

Microsoft Windows 10 S betyder nye, meget, meget billige pc’er

Helt ned omkring 1.300 kr. Så lidt vil du kunne få en pc for når den nye version af Windows, Windows 10 S som Microsoft lancerede i går, er på gaden. Styresystemet er en specialudgave af Windows, der er droslet ned, og dermed forventes at appellere til de, der måske ellers kunne finde på at investere i en billig Chrome Book. Microsoft går altså decideret efter struben på konkurrenten, der indtil nu har været alene om at kunne levere et styresystem der kan køre på billige pc’er. (Hvis man ikke regner Linux med, i hvert fald.)

Kan kun køre apps fra Windows Store

Skulle du nu sidde og overveje, om en pc med Windows 10 S er noget for dig, så skal du vide én meget vigtig detalje; med 10S vil du kun være i stand til at køre apps fra Microsofts Windows Store – dermed er rigtigt mange af de apps, du måske normalt bruger i hverdagen altså udelukket. For mange brugere vil det dog være helt fint – og de vigtigste apps, som for eksempel Microsofts egen Office pakke, vil fint kunne køre på maskiner med Windows 10 S. Du skal dog på ingen måde forvente, at den vil kunne køre noget der bare ligner nye 3D spil eller krævende apps som Adobes Creative pakke.

Perfekt til skolebrug

Det er tydeligt, at Microsoft med Windows 10 S har lavet et nedskaleret styresystem med en hel specifik målgruppe for øje; skolebørn. Den billige hardware og det relativt låste styresystem vil appellere til rigtigt mange skolers indkøbsafdelinger. Systemet indeholder også værktøjer så lærere og IT administratorer let kan håndtere at installere nye apps fra eksempelvis en USB nøgle.

Windows 10 S er på gaden til sommer.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.