×
TeknologiTophistorie

Postnord slår ned på upålidelige pakkebude

Fremover skal pakkebude bevise at de har forsøgt at aflevere pakker, lover Postnord.

Der findes vel næppe en eneste læser, der ikke har prøvet at et pakkebud hævder at have ringet på døren, men aldrig har været forbi. Men det skal være slut nu, lover Postnord. Til april skal samtlige post- og pakkebude nemlig bevise, at de har forsøgt at levere pakken. Det skriver Reuters.

Midlet hedder fotodokumentation. Buddene skal eksempelvis tage et billede af pakken, som er leveret uden direkte kundekontakt for at kunne dokumentere leveringen. Alternativt skal de tage et billede af bygningens indgang som bevis på, at de har været forbi.

– Løsningen gør, at buddet ved, at de er nødt til at ringe på og forsøge at levere pakken, og så har du sikkerhed for, at vi rent faktisk har været forbi. Kunderne vil kunne få adgang til billedet via vores app, hvis ikke det lykkes at levere pakken, siger Peter Kjær Jensen, der er topchef for Postnord i Danmark.

De nye krav til postbudene testes lige nu i Stenløse, Ølstykke og Veksø. Men det forventes, at det rulles ud i hele landet til april.

Dårligt ry

De mange historier om pakker, der aldrig er forsøgt afleveret, selv om budene hævder det, har givet Postnord store skrammer på image-lakken. Det er da også historier, der tages seriøst.

– De mange tusinde danskere, som måske ikke har oplevet historien på egen hånd, men som har hørt om det, er et problem for mig, så nu har vi skabt den her digitale løsning, siger Peter Kjær Jensen.

Postnord Danmark præsenterede i sidste uge et massivt underskud på 282 millioner svenske kroner for sidste år. Indtægterne i Danmark har været påvirket af en nedgang i antallet af pakker.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.