×
TeknologiTophistorie

Vi skal skifte fra e-Boks til Digital Post til marts

Med tre måneders forsinkelse sker skiftet fra e-Boks løsningen til Digital Post løsningen den 21. marts. Det lover Digitaliseringsstyrelsen.

Mere end to år efter det oprindeligt var planlagt, skifter vi fra den gamle e-Boks løsning til den nye Digital Post løsning. Digitaliseringsstyrelsen fortæller, at det kommer til at ske den 21. marts 2022. Efter skiftet vil borgere og organisationer fremover modtage dokumenter fra Digital Post i stedet for e-Boks.

“I samarbejde med vigtige interessenter i staten, regionerne og kommunerne samt leverandører til det nye Digital Post har Digitaliseringsstyrelsen nu fastsat den 21. marts 2022 som lanceringsdagen, hvor hele Danmark overgår fra den eksisterende løsning fra offentlige myndigheder til det nye Digital Post,” skriver styrelsen.

Egentlig skulle overgangen være sket allerede i august måned. Det blev dog udskudt allerede januar 2021 med slut-november som nyt mål. Corona fik skylden. Den forværrede Corona-situation i november fik også skylden for den seneste udsættelse fra november til marts.

“Frem mod den nye lanceringsdato fokuseres på at sikre driftssikkerheden og teste de forskellige systemer hos de enkelte myndigheder, herunder særligt sundhedsmyndighederne,” skriver Digitaliseringsstyrelsen.

Med det nye løsning har borgere og virksomheder fortsat kun én postkasse fra det offentlige, men posten fra det offentlige kan tilgås via flere platforme: borger.dk, Virk, den nye app samt e-Boks og mit.dk.

Flere end 4,5 mio. borgere, 800.000 virksomheder og 600 myndigheder benytter Digital Post.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.