TeknologiTophistorie

Mobilepay bliver til Vipps – dropper egen platform

Efter fusion med norske Vipps og finske Pivo dropper Mobilepay sin egen populære platform og skifter ham til Vipps.

Mobilepay er voldsomt populært herhjemme og levnede ikke konkurrenten Swipp en chance, da de forsøgte at tage kampen op mod Danske Banks betalingsløsning. Alligevel vil Moilepay nu droppe sin populære platform for at bygge videre på den platform, der anvendes af norske Vipps. Det fortæller finans.dk.

Det betyder, at den – kan man sige folkekære – app sandsynligvis skifter ham i nærmeste fremtid og at brugerne må vænne sig til nye tider. Brugerfladen fra Vipps kan ses på billedet ovenfor.

Danske Bank har gennem de seneste år investeret op mod en halv milliard kroner i betalingsløsningen, men Moilepay-topchefen Claus Bunkenborg afviser at investeringerne går tabt:

– Vi har masser af erfaring fra Mobilepay-løsningerne, som vi bringer ind i det nye selskab. Vi har produkter, der ikke findes i de andre lande. En ting er, at it-koder kan være spildt. Noget andet er otte års Mobilepay-erfaringer med, hvad der virker, og hvad der ikke virker. Så jeg ser på ingen måde, at investeringerne er spildt, siger han til Finans.

Mobilepay er den suverænt største betalingsløsning herhjemme. App’en nærmer sig en million daglige betalinger i gennemsnit. Det samlede antal butikker og webshops med MobilePay voksede sidste år til 170.000 – og app’en har 4,2 millioner brugere i de lande, hvor den er lanceret. Heraf 1,6 millioner i Finland.

For bare få dage siden meddelte Mobilepay, at de planlægger at fusionere med norske Vipps og finske Pivo. Vipps er ejet af et konsortium af norske banker. Nordmændende vil eje 65 procent af det nye selskab, mens Danske Bank får 25 procent og Pivo de sidste 10 procent.

Det nye selskab, Vipps AS, får hovedsæde i Oslo, men de danske afdelinger af Mobilepay i henholdsvis København og Brabrand vil fortsætte som hidtil, fortælles det i pressemeddelelsen.

Fusionen er afhængig af godkendelse fra myndighederne. Danske Bank forventer en godkendelse i slutningen af 2021 eller i begyndelsen af 2022.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.