×
TeknologiTophistorie

Mobilkunderne flygter fra Telia

Telia, der snart bliver en del af Norlys, har mistet 54.000 mobilkunder på mindre end et år.

Telia har i dag fremlagt kvartalsregnskab for årets andet kvartal og det er ikke munter læsning, hvis man har ansvaret for kundetilgang. Teleselskabet har mistet hele 11.000 mobilkunder de sendte tre måneder. Og ser man samlet på det seneste år, har Telia måttet vinke farvel til 54.000 mobilkunder, eller 4 procent af det samlede antal mobilkunder.

Dermed har Telia altså mistet i gennemsnit 6 kunder i timen, døgnet rundt, igennem det seneste år.

Telia meddelte i foråret, at de bliver købt af energikoncernen Norlys for 6,25 mia. danske kroner. Den fusion skal gennemføres ved årsskiftet og det bliver spændende at se, hvad Norlys vil gøre for at vende udviklingen.

Allerede for fire år siden blev Telia overhalet som Danmarks tredjestørste teleselskab af teleselskabet 3. De har til gengæld haft fremgang i antallet af mobilkunder hvert eneste kvartal lige siden, og bider nu Telenor i haserne.

Trods kundeflugten formår Telia stadig at tjene flere penge. Omsætningen er steget fra 693 millioner kroner i Q2 2022 til 698 millioner kroner i år. Overskuddet steg også; fra 176 millioner kroner i Q2 2022 til 219 millioner kroner i år.

Telenor har også offentliggjort kvartalsregnskab. Det viser en stigning i antallet af mobilkunder på hele 37.000 i andet kvartal. Tidligere på måneden fortalte 3, at de har fået 22.000 nye mobilkunder i andet kvartal. TDC / Nuuday har endnu ikke fremlagt kvartalsregnskab.

Der går i øvrigt rygter om, at Telenor og 3 er i fusionsplaner.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.