×
NetflixTophistorie

Netflix tester Rumlig Lyd til AirPods-hovedtelefonerne

Snart får ejere af Apples AirPods Pro og Max surroundlyd i hovedtelefonerne. Netflix tester nemlig Rumlig Lyd sammen med sin tjeneste.

Spændende nyheder fra Netflix, hvis du er ejer af et sæt AirPods Pro eller Max hovedtelefoner. Tjenesten tester nemlig Apples “surround”-løsning Rumlig Lyd, der blev introduceret med iOS 14. Det har de gjort siden december, hævder websitet iPhoneSoft.

Rumlig Lyd, eller Spatial Audio som det hedder på engelsk, benytter gyroskoper og accelerometrene i både AirPods Pro og iOS-enheden til at holde øje med, hvordan du drejer hovedet – og tilpasser så lyden fra enheden. Kigger du til venstre, vil du altså primært høre stemmerne i filmen i højre øre. Og omvendt. Lyden vil altid være højest derfra, hvor filmen afspilles.

Apple TV+ understøtter, naturligvis, allerede Rumlig Lyd. Det samme gør Disney+ og nu lader det så til, at Netflix kommer med på bølgen.

iPhoneSoft har ikke nogen specifik information om, hvornår funktionen rulles ud til Netflix-brugerne, men antyder, at den kommer til udvalgte film og serier i løbet af foråret.

Det antydes også, at den kun bliver tilgængelig for brugere der er villige til at betale for det dyreste abonnement – præcis lige som det kræves for at få Dolby Atmos-lyd.

Rumlig Lyd virker, når man ser indhold på en Apple-enhed som iPhone eller iPad.

Vil du vide mere om Rumlig Lyd og hvordan den aktiveres, kan du læse om det i vores guide fra oktober sidste år.

 

Du læser iNPUT – magasinet om teknologi. Husk at tjekke vores hjemmeside, for at læse de seneste nyheder, følg os på Facebook og tjek de seneste videoer på vores YouTube-kanal.

 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.