×
Fremtidens Hjem

Nettet drillede, da tech-hus skulle indvies

Det var tæt ved at gå helt galt, da Danmarks første intelligente hus skulle indvies i Vindinge udenfor Roskilde.

Dannebrog var hejst, skoene pudset og champagnen trukket op, da iNPUT og typehusfirmaet eurodan-huse torsdag klippede snoren til Danmarks første intelligente smart home i Vindinge, udenfor Roskilde. Fremtidens Hjem, som projektet hedder, var dog tæt på ikke rigtig at kommet igang, fortæller Torben Vognsen, der er chefredaktør på iNPUT.

– I et hus som dette er internet selvsagt altafgørende. Vi var derfor også i noget nær panik, da vi bare 15 minutter før åbningen, ikke kunne få internettet til at fungere, griner chefredaktøren.

– Men vi har nogle dygtige partnere på projektet og heldigvis gik alt op i en højere enhed og det lykkedes at få huset til at fungere i sidste øjeblik, uden at de godt tohundrede gæster bemærkede noget, fortæller Vognsen. 

Fremtidens Hjem er det første hus i Europa, hvor de intelligente tech-løsninger kan tale sammen, som de kan her. Derfor glæder det selvsagt redaktøren, at det lykkedes at få det hele til at spille.

– For at være helt ærlige, så er vi virkelig stolte af det her hus. Når man arbejder med intelligent design og gadgets til dagligt, så er det fantastisk at være med i sådan et projekt. Det ville næsten ikke have været til at bære, hvis internettet skulle stå af på præcis denne dag, siger Torben Vognsen.

Ekstraordinært hus

Det er det sønderjyske husfirma eurodan-huse, der har bygget huset. Og selvom man her er vant til at arbejde på en noget anden måde, så har det været en fornøjelse at bygge huset, siger adm. direktør Thomas Dahl.

– Vores mange år på markedet, og de mange forhold vi har bag os, gør, at vores koncept er gennemprøvet. Vi bygger huse, vi selv har lyst til at bo i, så når man handler med os, ved man, hvad man får. 

Huset i Vindinge har været noget ekstraordinært, fordi det i så høj grad har været ydre omstændigheder i form af de intelligente tech-installationer, der har dikteret byggeriet, fortæller han.

– Men det er en naturlig forlængelse af den måde vi bygger huse på i dag. I dag bygger vi så personlige huse, at vi er gået fra at lave klassiske typehuse til at lave ”hvilken-type-er-du-huse”. I dag kan kunderne ned i mindste detalje vælge lige præcis den indretning og de materialer, de ønsker, huset skal bygges med og i, siger han.

Hvis man selv har fået lyst til at komme ud og se huset, holder eurodan-huse åbent hus i huset i Vindinge hele efterårsferien (undtagen lørdag).

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.