DRTVTophistorie

Keld og Hilda flytter ind i Fremtidens Hjem

I en ny programserie er Keld og Hilda flyttet ind i Fremtidens Hjem, for at tage temperaturen på, hvad den nærmeste fremtid bringer for os mennesker.

Keld og Hilda er måske ikke det første man forbinder med fremtidens teknologi. Men ægteparret har gennemlevet fremtiden op til flere gange. Keld og Hildas første mobiltelefon vejede 15-20 kilo og kostede 32.000 kroner i begyndelsen af 1980’erne. 

Nu er parret gået med på at flytte ind i Fremtidens Hjem for at teste nogle af de nyeste teknologier og få en fornemmelse af, hvad fremtiden bringer, når det kommer til sundhed, mad, musik, transportformer og bæredygtighed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvordan det går, kan ses i en ny serie på seks afsnit, der får premiere søndag den 5 juli klokken 18 på DR1 og på DRTV. Keld og Hilda tester fremtiden er i øvrigt optaget i Fremtidens Hjem udenfor Roskilde; et projekt som iNPUT er en del af.

I det første afsnit handler det om robotter. En robot tager sig af rundvisningen i Fremtidens Hjem og guider Keld og Hilda i, hvordan de teknologiske installationer i huset fungerer. Undervejs aflægger parret besøg på SDU i Odense, hvor der udvikles intelligente robotter. Under besøget bruger Keld og Hilda mobiltelefon og en hundepasser-robot til at give hunden Bertil en fjernstyret godbid hjemme i huset.

Keld tester avanceret toilet

Senere i serien kigger Keld og Hilda nærmer på fremtidens sundhed, musik, mad, transportformer og bæredygtighed. Kan teknologien hjælpe Hilda til at sove bedre i fremtiden? Eller måske forlænge duoens arbejdsliv? Sammen tester ægteparret, om vejen til et sundt liv ligger i at lade forskellige tekniske dimser sladre om vores krop og velbefindende. Og så tester Keld et ældrevenligt toilet, der både kan tørre og vaske …

“En oplevelse med at køre i en bil, der kan parkere og overhale selv, får Keld til at opbruge sin årskvote af kraftudtryk. Det bliver også til en prøvetur i en bus uden chauffør og et besøg i DTU Skylab, hvor en gruppe studerende har opfundet en intelligent blindestok,” skriver DR om programserien.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.