Gadgets

Nikes selvsnørende sneakers styres via mobilen

Nike Adapt BB er selvsnørende og tilpasser sig automatisk fodens form. De betjenes via din smartphone.

Lige siden Tilbage Til Fremtiden II kørte over biografskærmene i 1989 har selvsnørende sneakers været noget nær en mytisk drøm. Nike lancerede sit første skud i 2016, men først med de netop lancerede Adapt BB begynder skoene at ligne noget, man kan tage alvorligt.

Amerikanerne lancerede skoen via livestreaming-platformen Twitch. Skoen kommer til at koste 350 dollars – omkring 2.300 danske kroner – og aktivering af snørefunktionen kræver ikke en fysisk knap. I stedet betjenes skoen via en app på din smartphone. 

Nikes “snøre-maskine” er normalt gemt inde i skoen (foto: Nike).

Adapt BB er lavet til basketball-spillere og det er der en helt speciel årsag til. Ifølge Nike kræver basketball simpelthen mere af skoen.

”Under en basketballkamp ændrer atletens fod sig løbende. Evnen til hurtigt at ændre pasform ved at løsne skoen og øge blodgennemstrømningen og derefter stramme igen for ydeevne er et nøgleelement, som vi tror vil forbedre atletens oplevelse,” forklarede Nikes Eric Avar under lanceringen.

Husker dine indstillinger

Brugere kan justere pasformen og kontrollere skoen via en app, der samtidig vil gemme alle brugerens indstillinger og præferencer. Der kan laves forskellige indstillinger til forskellige tidspunkter under kampen – eksempelvis kan skoen automatisk løsne sig under timeouts.

Brugere af skoen kan også vælge at dele data med Nike til fremtidig ”forskningsbrug”. Nike Adapt BB vil komme til salg allerede til februar. 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.