Pixel
Teknologi

Selvsnørende sneakers med indbygget radiator

Digitsole Smartshoe 2.0 holder både øje med dit helbred – og dine fødder varme.

Det kan godt være at Marty MacFlys Nike-sneakers kunne snøre sig selv, men havde de også indbygget varmelegeme? Samt et væld af andre funktioner? Digitsole Smartshoe 2.0 har fået mærkatet “første intelligente sneaker” og ud over de nævnte features, kan skoen også indsamle data om dit helbred.

Et væld af datainformation

Skoen er anden generation og er blevet til virkelighed via crowdfunding. Både varmelegeme og selvsnørefunktionen styres via en app, som også samler informationer fra bevægelsessensorer i skoen.

Blandt de indsamlede data er trin, kalorier, kropsholdning, fremdriftsniveau, træthed og fodstilling (pronation/supination). Smartshoe holder endda øje med, om sålen i skoen trænger til at blive skiftet ud.

Smartshow er (heldigvis) vandtæt og batteriet holder i to uger inden det skal genoplades. En ide til version 3.0 kunne være et indbygget genopladeligt batteri, der genoplades via kinetisk energi, når man går. Den teknologi findes allerede.

Både iOS og Android

Skoen er kompatibel med både iPhone og Android-mobiltelefoner og kommunikerer via Bluetooth 4.0. Ideen blev hurtigt belønnet af brugerne på både Indiegogo og Kickstarter – og de første modeller skulle være sendt ud i december måned. Prisen for Smartshoe er 599 dollars – omkring 3.700 kroner plus moms.

Læs mere om skoen hos Digitsole.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.