Teknologi

Selvsnørende sneakers med indbygget radiator

Digitsole Smartshoe 2.0 holder både øje med dit helbred – og dine fødder varme.

Det kan godt være at Marty MacFlys Nike-sneakers kunne snøre sig selv, men havde de også indbygget varmelegeme? Samt et væld af andre funktioner? Digitsole Smartshoe 2.0 har fået mærkatet “første intelligente sneaker” og ud over de nævnte features, kan skoen også indsamle data om dit helbred.

Et væld af datainformation

Skoen er anden generation og er blevet til virkelighed via crowdfunding. Både varmelegeme og selvsnørefunktionen styres via en app, som også samler informationer fra bevægelsessensorer i skoen.

Blandt de indsamlede data er trin, kalorier, kropsholdning, fremdriftsniveau, træthed og fodstilling (pronation/supination). Smartshoe holder endda øje med, om sålen i skoen trænger til at blive skiftet ud.

Smartshow er (heldigvis) vandtæt og batteriet holder i to uger inden det skal genoplades. En ide til version 3.0 kunne være et indbygget genopladeligt batteri, der genoplades via kinetisk energi, når man går. Den teknologi findes allerede.

Både iOS og Android

Skoen er kompatibel med både iPhone og Android-mobiltelefoner og kommunikerer via Bluetooth 4.0. Ideen blev hurtigt belønnet af brugerne på både Indiegogo og Kickstarter – og de første modeller skulle være sendt ud i december måned. Prisen for Smartshoe er 599 dollars – omkring 3.700 kroner plus moms.

Læs mere om skoen hos Digitsole.

Peter Engels Ryming

Var med til at starte Danmarks første gadgetmagasin Gear i 2003 og var chefredaktør for magasinet indtil starten af 2009. Samtidig leverede han i en årrække test af forbrugerelektronik til Ekstra Bladet. Har også været redaktør på den danske udgave af T3.

Skriv et svar

Close

Du bruger en Adblocker

Vi lever af annoncer, så overvej venligst at slå din adblocker fra.