×
GamingTophistorie

Nordisk Film investerer massivt i engelsk spilkæmpe

For et trecifret millionbeløb har Nordisk Film købt sig ind i den britiske spilproducent Supermassive Games.

Det Egmont-ejede Nordisk Film har i de senere år satset voldsomt på gaming – blandt andet via en lang række opkøb. Seneste skalp er der engelske spiludvikler Supermassive Games, der har fået et trecifret millionbeløb for 30,7 procent af selskabet, fortæller Børsen.

Supermassive Games blev grundlagt i 2008. Firmaet har 200 medarbejdere og står bag titler som LittleBigPlanet, Untill Dawn og senest The Dark Pictures Anthology.

– Det, som imponerede os mest hos holdet bag Supermassive – udover deres åbenlyse talent og kreativitet – er deres åbenhed og vision om at skabe de bedst mulige narrative spil. Der findes ikke mange spilstudier i verden, som er bedre end dem til at skabe narrative spil bygget op omkring unikke fortællinger og IPer. Det er en fantastisk mulighed for os, siger Mikkel Weider, Managing Director, Nordisk Games, i en pressemeddelelse.

– Vi glæder os til samarbejdet med Nordisk Games. Vores selskaber deler en passion for at levere smukke spil med engagerende fortællinger, og vi ser frem til at arbejde tæt sammen med dem og deres kolleger hos Nordisk Film og Egmont, tilføjer Pete Samuels, CEO, Supermassive Games.

Supermassive Games er det niende europæiske computerspilselskab, Nordisk Film bliver ejer eller medejer af i en periode på godt fire år. Det er kun få måneder siden at selskabet købte sig ind i spanske MercuryStream. Dermed er Nordisk Film  – igennem forretningsenheden Nordisk Games – nu medejer af disse spiludviklere:

  • Avalanche Studios (Sverige)
  • Flashbulb Games (Danmark)
  • MercuryStream (Spanien)
  • Multiverse (Storbritannien)
  • Nitro Games (Finland)
  • Raw Fury (Sverige)
  • Reto Moto (Danmark)
  • Star Stable Entertainment (Sverige)
  • Supermassive Games (Storbritanien)

– Computerspiludvikling er en vigtig komponent i Nordisk Films strategi og transformation til moderne og globalt orienteret underholdningsvirksomhed. Det er verdens største underholdningskategori og repræsenterer en moderne storytelling, som passer perfekt til os, og hvor vi allerede har set en høj vækst, som vil fortsætte. Vi er nu begyndt at udvide vores fokus fra Norden til hele Europa, og jeg er meget tilfreds med, at vi kan indlede et partnerskab med Supermassive Games, som er blandt de bedste inden for narrative spil, siger Allan Mathson Hansen, koncerndirektør, Nordisk Film.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.