Pixel
Streaming

4D-biografen kommer til Danmark

Nordisk Film åbner to biografer, der angriber alle sanserne, i Århus og Lyngby.

Den 21. marts får Danmark sin første 4D-biograf, når Nordisk Film åbner dørene for den nye oplevelse i Århus. Senere på året følger endnu en 4D-sal i Nordisk Film Biografer Lyngby, som ligger nord for København.

Ved hjælp af et hydrauliksystem bevæger biografsæderne sig i flere retninger, mens dyser spyer luft, vand og duft. Der er hele 18 forskellige effekter som bl.a. vind, vand, regn, tåge, luftskud og lugt samt sne, sæbebobler og kildren på ryggen.

“Det er – skulle jeg hilse at sige – en vild oplevelse at se en film i 4DX, og vi glæder os som var det Juleaften til at invitere inden for. Man kan først virkelig forstå, hvor underholdende det er, ved selv at prøve det,” siger Vibeke Pallisgaard Wolfsberg, der er kommerciel direktør i Nordisk Film Biografer, i en pressemeddelelse.

Allerede nu kan man forudbestille billetter til 4D-udgaver af bl.a. Tomb Raider og Pacific Rim 2: Uprising.

Tykke og lave personer afvises i døren

4DX-teknologien er udviklet af sydkoreanske CJ 4DPLEX og er verdens første 4D-teknologi udviklet specielt til spillefilm. Der samarbejdes tæt med de største filmstudier for at kunne tilbyde populære blockbusters i 4DX. Effektsporet designes individuelt til den konkrete film og gennemses i snit over 100 gange for at sikre en perfekt synkronisering af filmens handling og effekter.

Det er dog ikke alle og enhver, der kan få lov til at opleve 4D-film. Ifølge Nordisk Film skal man være mindst 100 centimeter høj og børn under 7 år skal være ledsaget af en voksen. Vejer man mere end 120 kilo kan man også glemme det, for det er den maksimale vægt den specielle stol kan bære. Personer med hjertesygdomme, nakke- eller rygsygdomme og gravide frarådes også at besøge biografen.