ElbilerTophistorie

Nu begaves Skoda Enyaq iV med længere rækkevidde

Danske ejere af Skoda Enyaq iV får i denne uge tilbud om at få opdateret bilen med længere rækkevidde og hurtigere opladning.

Danske Skoda Enyaq-ejere går en god uge i møde. Skoda er nemlig klar til at invitere til opdatering, der ikke alene giver bilen længere rækkevidde, men også giver den hurtigere opladning. Det eneste aber dabei er, at bilen skal et smut omkring et værksted.

”Fredag 19. august modtager Enyaq iV-ejere en e-mail via Škoda Connect. I den e-mail er der et link til en bookingside, hvor man kan booke værkstedstid til softwareopdateringen hos sin lokale Škoda-servicepartner. Opdateringen tager cirka fem timer, og den er gratis,” siger Henrik Hedegaard, som er eftermarkedschef hos Škoda Danmark.

Den såkaldte ME3-softwareopdatering blev annonceret allerede i januar måned. Siden dengang er opdateringen blevet installeret på alle nye Enyaq iV-modeller. Tilbudet gælder altså modeller, der er udleveret inden januar.

Åbner for over-the-air-opdateringer

Som sagt kræver opdateringen et værkstedsbesøg. Men opdateringen åbner for at kommende softwareopdateringer sker over-the-air. 

Af andre fordele ved ME3-softwareopdateringen nævner Henrik Hedegaard, at ladehastigheden får et nøk opad hos Enyaq iV 60-modeller med 100 kW DC-lynladning og Enyaq iV 80-modeller med 125 kW DC-lynladning, så de fremover lynlader med op til 120 kW og 135 kW.

Samtidig får alle Skoda Enyaq iV-modeller en indstilling til batteripleje, hvor batteriet kun oplades til 80 procent, næste gang bilen bliver sat til opladning.

Samtidig giver opdateringen også bilerne længere rækkevidde.

”ME3 opdaterer batteristyringen, så bilen kører lidt længere på en opladning. Hvor meget det drejer sig om, har vi ikke fået oplyst fra Škoda-fabrikken,” siger Henrik Hedegaard.

Softwareopdateringen indeholder desuden diverse forbedringer af Digitalt Cockpit, head up-display og Škoda Connect Online-services.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.