NetflixTophistorie

Netflix har tændt for fattigmands-surround

Rumlig Lyd var hidtil forbeholdt Apple-enheder, men et samarbejde med Sennheiser får lydyteknologien ud til alle brugere – også tv-skærmene.

Netflix er gået sammen med Sennheiser for at få Rumlig Lyd på sine film og serier. I første omgang har serierne Stranger Things 4 og The Adam Project. Men tanken er, at det skal rulles på al indhold og at det skal være en premium-funktion for de dyreste abonnementer.

Allerede i august sidste år introducerede Netflix Rumlig Lyd. Men det var Apple-varianten, der udelukkende fungerer med Apples hovedtelefoner (samt Beats, som Apple også ejer). Men med det nye tiltag vil lydteknologien fungere på hovedtelefoner fra alle producenter. Og endda på tv’et.

Selv om Netflix også kalder den nye teknologi for Rumlig Lyd (spatial audio), må den dog ikke forveksles med Apples udgave. Den er nemlig baseret på Sennheisers Ambeo-teknologi, der giver samme oplevelse, men er langt mere “åben”, idet den ikke er forbeholdt specifikke produkter.

Ambeo fungerer eksempelvis ikke bare med hovedtelefoner, men med alle stereo-produkter. Også tv’et. Teknologien tager filmens/seriens originale surround-spor og mixer det ned til to-kanals stereo. Med ved hjælp af fiks teknologi, såsom stereo- og rumklangseffekter, skaber Ambeo altså et mere omsluttende lydbillede.

Selvom Rumlig Lyd på ingen måde kan matche den lyd, du vil få med et “rigtigt” surround-lydsystem, tilbyder det trods alt en forbedring i forhold til “flad” stereo.

Du kan læse mere om Sennheiser Ambeo på denne hjemmeside.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.