×
ElbilerTophistorie

Nu er det nye Apple CarPlay endelig lanceret

Den første bil med det nye Apple CarPlay er lanceret, men du skal grave dybt i lommen, hvis du vil have den.

Det blev Porsche, der kom først på markedet med det nye Apple CarPlay. En brugerflade, der har fangarmene dybt nede i bilens systemer. Den kan opleves i den genopfriskede Porsche Taycan, der blev lanceret onsdag med levering hen på foråret.

Ligesom Android Automotive har det nye Apple CarPlay mulighed for at styre et væld af bilens funktioner. Der er ikke blot tale om en multimedie-grænseflade, systemet kan løbende hente data fra bilen – eksempelvis dæktryk, hastighed, batteriniveau og andre vitale oplysninger. Alt sammen via en brugerflade, der minder om den, du finder på iPhone og iPad.

Det opdaterede CarPlay blev vist frem allerede i sommeren 2022 og har vakt stor nysgerrighed – også blandt læserne på dette medie.

Der er rigeligt. med skærme, som det nye Apple CarPlay kan lege med i den faceliftede Porsche Taycan. Her er CarPlay dog ikke aktiveret.

Porsche Taycan kan bestilles med en startpris på 929.900 kroner. Men med lidt tålmodighed kommer CarPlay også til biler i andre prisklasser.

Ud over Porsche har mindst tretten andre bilproducenter bekræftet, at de vil understøtte det nye Apple CarPlay.  En af dem er Renault, der har den elektriske Scenic E-Tech på vejene til maj. Under en præsentation af modellen blev iNPUTs udsendte lovet, at den ville være udstyret med det nye Apple CarPlay.

Det er uvist om Scenic E-Tech “fødes” med det nye CarPlay eller om det kommer via en OTA-opdatering senere. Men det er muligt at få et hint om det i næste måned, når iNPUT skal til den internationale testkørsel af bilen.

Læs mere: Skarp dansk pris på ny Renault Scenic E-Tech.

Herunder en række billeder, der viser eksempler på Porsches integrationen af det nye CarPlay.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.