×
ElbilerTophistorie

Nu er det slut med nye Nissan-fossilbiler i Europa

Fra og med i dag lancerer Nissan udelukkende elbiler i Europa. I 2030 vil fossilmodellerne være faset helt ud.

Der kommer ikke flere nye benzin- eller dieselbiler fra Nissan til Europa. Fremover er det kun nye elbiler, der sendes til vores breddegrader. Det meldte japanerne ud i dag. Eksisterende modeller vil fortsat være til salg frem til 2030, hvorfra der udelukkende vil være elbiler på menuen.

– Elbiler er den ultimative mobilitetsløsning. Mere end én million kunder har allerede sluttet sig til vores rejse og oplevet det sjove ved en Nissan elbil. Der er ingen vej tilbage nu, siger Nissan CEO Makoto Uchida.

– Elbiler, drevet af vedvarende energikilder, er nøglen til at opnå CO2-neutralitet, hvilket er centralt i vores Ambition 2030-vision. Nissan vil skifte til fuld elektricitet i 2030 i Europa. Vi mener, at det er det rigtige at gøre for vores forretning, vores kunder og for planeten, fortsætter Makoto Uchida.

Frem mod 2030 vil Nissan lancere 19 nye elbiler. I denne periode vil japanerne også introducere en ny koboltfri batteriteknologi, der skal reducere omkostningerne på elbilbatterier med 65 procent i 2028.

Selskabet har indtil videre bekræftet to kommende elbiler til det europæiske marked. Den inkluderer en efterfølger til Micra, baseret på teknologi fra Renault. Den model bliver mærkets fremtidige entry-level model. Den anden model forventes at blive en efterfølger til den lidt større Leaf.

I dag består 16 procent af Nissans salg i Europa af elbiler.

Ford og Stellantis planlægger også at være fuldt elektriske i Europa i 2030. Volvo Cars forventer udelukkende at sælge elbiler globalt i 2030.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.