×
TeknologiTophistorie

Nu er Googles ‘Emoji Kitchen’ åben for alle

Har du altid drømt om at lave dine egne emojis, kan du besøge Googles Emoji Kitchen, der nu er åben på tværs af platforme.

Går du rundt og ærgrer dig over, at du mangler den der emoji, der kan udtrykke lige præcis dén der følelse? Så er lys i tunnelen. Google har nemlig åbnet sit Emoji Kitchen for alle brugere. Her kan man kombinere sig frem til sine helt egne emojis.

Emoji Kitchen blev egentlig allerede tilgængelig tilbage i 2020, men dengang var den udelukkende tilgængelig via Googles eget tastatur eller for betabrugere. Nu har Google åbnet den for alle og enhver – på tværs af platforme.

Du finder den, ved at gå ind på Google og søge efter ‘Emoji Kitchen‘ (eller klikke på linket her). Klik herefter på “Grib gryderne”. Så er der frit slag.

Emoji-køkkenet kan bruges både på computere, tablets og mobiltelefoner. Og det fungerer lige godt på både Android og iOS.

Funktionaliteten er rimelig selvforklarende. Vælg to emojis, som du vil kombinere. Klik herefter på den modificerede emoji, der herefter kan pastes ind i en besked.

Om emojis …

Den moderne emoji kan løst spores tilbage til chatrooms i 1990’erne, hvor primitive emojis blev brugt i samtaler, som : ) for at signalere et smil eller ; ) for at sætte punktum for en vittighed eller sarkastisk sætning. Designeren Shigetaka Kurita anses dog for at være grundlæggeren af nutidens grafiske emojis.

Der sendes dagligt mere end 900 millioner emojis på Facebook Messenger. Hver. Dag. Halvdelen af Instagram-kommentarer indeholder emojis. På Twitter er den mest brugte emoji denne: 😂, og hver femte tweet indeholder en emoji. I 2014 var det hver tiende.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.