×
TeknologiTophistorie

Nu hæver Spotify snart kvaliteten – Lossless lige om hjørnet

Skærmbilleder af Spotify Lossless er lækket på Reddit. Men vi ved stadig ikke, om der skal betales ekstra for funktionaliteten.

Det er mere end tre år siden, at vi første gang kunne berette om Spotifys planer om at introducere Lossless musik. Siden har flere konkurrenter introduceret den højere lydkvalitet, mens Spotify har været helt stille. Men nu er der sluppet nye informationer ud.

Reddit-brugeren OhItsTom har nemlig gravet skærmbilleder af et Spotify Lossless abonnement frem fra betakoden til tjenesten seneste software – og det ser ud til at være så færdigt, at Spotify sådan set bare mangler at trykke på den grønne knap.

Det kan også være, at der blive råbt ulven kommer endnu en gang. Det er nemlig ikke første gang, der findes kode i Spotifys betasoftware, der indikerer en snarlig lancering.

Lossless

I det hele taget virker svenskerne noget rådvilde. Det er som sagt mere end tre år siden af “Spotify Hifi” blev annonceret, med planer om at lancere et nyt abonnement med streaming i høj kvalitet. Siden skiftede abonnementet navn til Supremium og prisen lod til at blive dobbelt så høj, som et almindeligt Premium-abonnment.

Problemet var bare, at konkurrenten Apple Music i mellemtiden havde introduceret både Lossless og Dolby Atmos-lyd. Vel at mærke uden at det koster ekstra.

Der skal altså mere i posen, hvis Spotify skal lokke abonnenterne til at betale mere. Præcis hvordan Spotify vil tackle den udfordring bliver interessant.

Skærmbillederne fra Reddit viser, at brugerne selv kan bestemme streamingkvaliteten. Den højeste kvalitet bliver op til 2.117 kbps, svarende til 24-bit / 44,1 kHz. Altså væsentlig mere end de 320 kbps, der er til rådighed nu.

Lossless
Skærmbillede fra desktop-app’en viser at kvaliteten bliver på op til 24-bit/44,1kHz (foto: OhItsTom/Reddit).
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.