Teknologi

Nu kan du betale med Google Pay i Danmark

Google Pay er lanceret i samarbejde med blandt andre VISA, Mastercard, Nordea og Jyske Bank.

Google går all-in i Danmark i disse måneder – I dag lancerer Google betalingsapp’en, Google Pay, i Danmark og resten af Norden. App’en gør det muligt for Android-brugere at koble kredit- og debetkort til deres Google-konto og gennemføre betalinger med telefonen i butikker, som har kontaktløs betaling. Det kommer bare få uger efter at Google Assistant og de intelligente højttalere Google Home er blevet tilgængelig herhjemme.

Betaling med Google Pay er muligt alle steder, som accepterer kontaktløs betaling. For at komme i gang skal Android-brugere blot downloade app’en og tilføje et betalingskort udstedt af enten Nordea eller Jyske Bank. Flere samarbejdsbanker tilføjes løbende, lover Google. Det er også muligt at gemme digitale kopier af loyalitetskort, medlemskort, gavekort og billetter i app’en.

Der gemmes ikke kortoplysninger på telefonen, så selv hvis telefonen bliver stjålet, kan andre ikke få adgang til oplysningerne. Når der betales i butikken, sker transaktionerne ved hjælp af et virtuelt kortnummer kaldet en ‘token’, der er enhedsspecifik. En token er forbundet med en dynamisk sikkerhedskode, der ændrer sig ved hver transaktion.

Læs mere om betalingsystemet hos Google. Google Pay-app’en kan hentes på Google Play Store.

I USA findes app’en også til iOS-enheder, men ifølge kommunikationschef Jesper Vangkilde fra Google Danmark er der ikke en tidshorisont på introduktion på det danske marked.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.