Gadgets

Endelig: Brug Sonos som standardhøjttaler på Google Assistant enheder

Nu er det langt om længe blevet muligt at bruge dine Sonos-enheder som standardhøjttalere, når du beder Assistant-enheder om at spille musik.

På trods af uenigheder, der har eskaleret til en retssag mellem Sonos og Google, fortsætter integrationen mellem de to firmaers produkter ufortrødent. En længe ønsket mulighed for at angive Sonos som standardhøjttaler i Nest Hub, Google Home og andre Google Assistant enheder er netop blevet tilføjet.

Det har længe været muligt at angive en standardhøjttaler i Google Assistant-enheder. Eksempelvis kan Google Nest Mini eller Lenovo Smart Display (læs vores anmeldelse her) automatisk afspille musikønsker på tilsluttede Chromecast- eller Bluetooth-højttalere med bedre lyd. Men det har hidtil ikke været muligt at angive Sonos-højttalere som standard. Indtil nu. 

For at gøre Sonos-højttalere til standard på de enkelte enheder, skal du åbne Google Home app’en, vælge en enhed der skal knyttes til Sonos og besøge Enhedsindstillinger ved at klikke på tandhjulet i øverste højre hjørne. Scroll ned til ’Standardhøjttaler’ og vælg den Sonos-højttaler eller -gruppe du ønsker.

Google Assistant
Klik for at se større udgave.

Herefter vil den aktuelle enhed automatisk afspille musikønsker på Sonos i stedet for den indbyggede højttaler.

Muligheden for at angive Sonos som standardhøjttaler har eksisteret for visse beta-brugere siden slutningen af sidste år, men i løbet af de seneste dage er den begyndt at rulle ud til alle brugere. Hvis du ikke umiddelbart ser muligheden, skal du først sikre dig at både Sonos og Assistant-enheden har den seneste firmware installeret, derefter forsøge at genstarte begge enheder.

Du skal også sikre dig, at du har mindst én Google Assistant-kompatibel Sonos-højttaler i huset; Sonos One, Sonos Beam eller Sonos Move. Er der bare en af disse på netværket, kan ikke-kompatible Sonos-højttalere nås via dem.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.