fbpx

 

 

 

 

Gadgets

Nu virker Google Assistant på Sonos i Danmark

Det har taget Sonos to år at få Google Assistant til at fungere på sine højttalere i Danmark – men nu er den her endelig.

Heldigvis er Sonos mere effektive til at lave god lyd end de er til at arbejde med software – i hvert fald hvis deres arbejdstempo med at få Google Assistant til at fungere på dansk skal være målestok. Det er knapt to år siden Sonos lancerede sin Sonos One og samtidig lovede, at højttaleren ville understøtte de tre store digitale assistenter; Siri, Alexa og Google Assistant. Alexa venter vi stadig på – og det skal Sonos ikke have skylden for – men nu kan vi danskere langt om længe bruge Googles assistent med Sonos.

Det er et år siden at Google lærte sin digitale assistent at tale og forstå dansk – og fiffige Sonos-fans har for længst fundet ud af, hvordan man tvinger den digitale assistent ind på Sonos-højttalerne (ved at ændre land til USA i Sonos-profilen). Men nu slipper vi altså for den slags krumspring.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Google Assistant virker med alle de Sonos-højttalere, der har indbygget mikrofon, altså; højttaleren Sonos One, lydbaren Sonos Beam og den kommende bærbare Sonos Move-højttaler (vi har en anmeldelse klar onsdag eftermiddag). På Sonos Play:5 er det muligt at få adgang til Google Assistant ved at koble f.eks. en Google Home Mini til aux-indgangen.

Google Assistant flytter ind i Sonos via en gratis softwareopdatering. Opsætningen sker via Sonos appen; gå til indstillinger -> Tjenester. Tryk på Google Assistant menupunktet og følg instruktionerne.

I en pressemeddelse giver Sonos selv bud på, hvad man kan bruge Google Assistant til:

  • Systemkontrol: ​På Sonos’ åbne platform kan man eksempelvis afspille en sang via AirPlay fra Apple Music, bede Google Assistent om at hoppe til næste nummer og skrue op og ned for lydstyrken i Sonos’ app. Og der skal kun en enkelt stemmestyret Sonos-højttaler til for at styre et helt Sonos-system.
  • Musik, nyheder og radio:​ Man kan styre samtlige streamingtjenester på Sonos som Spotify, YouTube Music, Google Play Music Request med stemmen og på den måde skifte mellem sange, justere lydstyrken og sætte på pause.
  • TV-betjening med Sonos Beam:​ Tænd TV’et med Google Assistent ved hjælp af Beams HDMI ARC-forbindelse og CEC, skift fra TV til musik og juster lydstyrken. En Chromecast giver desuden mulighed for at afspille valgte programmer, serier og film fra streamingtjenester.
  • Kalender og opgaver: ​Med Google Assistant kan man få fly- og togtider, transporttid, sætte alarmer og påmindelser, få overblik over sine kalenderaftaler, tjekke vejret, bruge regnemaskine, oversætte og meget andet. Det hele er en del af Googles økosystem.
  • Styr det smarte hjem: ​Bed Google Assistent på Sonos om at tilpasse stuetemperaturen eller dæmpe lyset. Google Assistent fungerer med mere end 30.000 forskellige enheder til det smarte hjem fra mere end 3500 brands verden over.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button