Teknologi

Google forsvarer at ansatte lytter med på dine samtaler

Nu forsvarer Google, hvorfor ansatte skal have lov til at lytte med på dine Google Assistant-samtaler – også selv om assistenten ikke er aktiveret først.

Google forsvarer nu sin praksis med, at ansatte lytter med på lydoptagelser af dine samtaler med Google Assistant. Det kommer efter at en belgisk tv-station har afsløret, hvordan personer som Google har hyret, lytter med på gemte optagelser selv om assistenten ikke er blevet aktiveret med et ”ok Google” først.

I et blogindlæg skriver Google, at det er nødvendigt at eksterne sprogeksperter gennemgår optagelserne for overhovedet at kunne levere en tjeneste som Google Assistant.

“Dette er en vigtig del af processen med at bygge taleteknologi, og det er nødvendigt for at kunne udvikle produkter som Google Assistant,” skriver David Monsees, der er Product Manager og forfatter til blogindlægget.

Firmaet skriver videre, at bare 0,2 procent af alle optagelser gennemgås af personer, og understreger også, at det er muligt for brugerne at gennemse og slette den aktivitet, der er registreret på deres Google-konto.

Han skriver også, at Google tager forholdsregler for at beskytte brugernes identiteter og at de har en række beskyttelsesfiltre, der skal forhindre såkaldte False Accepts, som er når Google Assistant aktiveres på en enhed, uden at brugeren forinden har udtalt det korrekte vågeord.

Afsløret af belgisk tv-station

Diskussionen er højaktuel efter at den belgiske tv-station VRT NWS forleden kunne afsløre, at det er muligt for Google-ansatte at lytte til optagelser af brugernes samtaler med Google Home-enheder og Google Assistant. Endda også optagelser som ikke burde eksistere, da de er optaget uden af brugeren har aktiveret Google Assistant. TV-stationen fortæller også at der er følsomme oplysninger mellem optagelserne – såsom husspektakler eller diskussioner mellem husets beboere.

Selv om optagelserne som udgangspunkt er anonyme har tv-stationen ved flere lejligheder kunnet identificere brugerne, fordi optagelserne indeholdt tydelige adresseoplysninger. Optagelserne som VRT NWS har lyttet til, er blevet lækket af en af de personer, som via tredjepart er ansat af Google til at gennemgå optagelserne.

– Vi har erfaret, at en sprogekspert har overtrådt vores datasikkerhedspolitik ved at lække fortrolige hollandske lydoptagelser. Vi udfører nu en fuldstændig gennemgang af vores sikkerforanstaltninger for at forhindre, at der opstår forseelser som dette igen, skriver Google.

iNPUT mener …

Sagen viser tydeligt de kompromiser vi som brugere må leve med, når vi vælger at bruge digitale assistenter. Når vi inviterer Google Home indenfor i vores hjem, åbner vi potentielt også døren for at personer, der er ansat af Google, kan lytte med. Det er en del af aftalen med Google.

Google arbejder ifølge rygterne også på, at Google Assistant fremover skal kunne genkende dit ansigt.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.