×
ElbilerTophistorie

Her kommer der 1.600 nye ladepunkter

Den nye ladeoperatør PowerGo har nu fastlagt placeringen af en stor del af de 1.600 ladepunkter, de vil tænde inden for de næste to år.

Hollandske PowerGo åbnede i maj sine første ladestandere herhjemme, men har store planer. Inden for de næste to år vil de tænde for 1.600 offentlige ladepunkter til elbiler i Danmark.

Selskabet har vundet i alt 16 udbud om installation og drift af offentlige ladestandere herhjemme – og nu melder de ud, hvor en stor del af dem kommer til at ligge.

De senest vundne udbud inkluderer 838 ladepunkter, bestående af 748 AC og 90 lynladere (DC). De 836 ladepunkter er fordelt således:  

PlaceringAC-ladepunkterDC-ladepunkter
Glostrup202
Haderslev26
Næstved25416
Rudersdal16210
Varde424
Ballerup54
Hillerød6420
Thisted11028
Vallensbæk162
Haderup8
I alt74890

Tidligere på året offentliggjorde PowerGo ligeledes nyheden om vundne udbud i kommunerne Randers, Gentofte, Vejen, Vejle, Gladsaxe og Ikast-Brande. Desuden annonceres flere projekter i Danmark i løbet af de kommende måneder, loves det.

I maj satte PowerGo strøm til sine første ladestandere i Danmark – i Cronhammer parkeringshus i Vejle (40 ladepunkter). Derudover er installationen af ladestandere i kommunerne Gladsaxe, Vejen, Randers og Ikast-Brande også påbegyndt.

– PowerGo er stolte af dette vigtige bidrag til udvidelsen af den offentlige opladningsinfrastruktur i Danmark, da det øger både tilgængeligheden og fleksibiliteten for opladning af elbiler, fortæller Frederikke Fog, udbudsleder i PowerGo.

PowerGo giver elbilister mulighed for at lade op med 100 procent certificeret vedvarende energi. Hollænderne samarbejder med den danske virksomhed Spirii om installation, administration og drift af ladestanderne. Adgang til opladning og betaling foregår via PowerGo Charge app’en.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.