Gadgets

Nu kommer Google Assistant endelig på dansk

Googles digitale assistent kan forstå dansk inden for et par måneder, fortæller Google på sin blog.

Nu kan du snart tale dansk med din Android-telefon. Google fortæller på sin blog, at den digitale assistent Google Assistant inden for kort tid vil lære en række nye sprog – deriblandt de nordiske. Dermed bliver Google Assistant bare den anden digitale assistent, der kan tales dansk til. Den første var Apples Siri.

“Indenfor de næste måneder kommer Assistant på dansk, hollandsk, hindu, indenesisk, norsk, svensk og thai på både Android-mobiler og iPhones,” skriver Google på sin blog.

Tilgængelig på 30 sprog

Målet er, at Assistant skal være tilgængelig på 30 sprog, når året er omme. I dag er assistenten tilgængelig på otte sprog. Samtidig bliver Assistant multi-lingual, forstået på den måde, at du ikke behøver at definere et sprog – den vil svare tilbage på engelsk, hvis du taler engelsk til den og dansk, hvis du taler dansk til den. Og så fremdeles.

Ny funktioner på vej

Siden sidste års Mobile World Congress har Google arbejdet tæt med telefonproducenterne, for at sørge for, at Assistant og alle dens funktioner skal fungere gnidningsløst på fremtidens Android-telefoner. Producenterne har for eksempel haft adgang til at bygge Assistant ind i sine egne tjenester.

Allerede i næste uge bliver to nye funktioner tilgængelige i Google Assistant, nemlig lokationsbaserede remindere og såkaldte Rutiner. Rutinerne gør det muligt at få Assistant til at udføre flere opgaver med en enkelt besked.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.