×
TeknologiTophistorie

Ny Kørekort app retter brud på GDPR-reglerne

En opdateret udgave af Kørekort app er mere sikker, men gør det også mere besværligt at få den aktiveret på mobiltelefonen.

Der er kommet en ny udgave af Digitaliseringsstyrelsens digitale kørekort og den er godt nyt for alle dem, der bekymrer sig om digital sikkerhed. Nu ligger der nemlig ikke længere data om danskere med fysisk kørekort i systemerne. Det skriver version2.dk.

I november sidste år slog Datatilsynet fast, at Digitaliseringsstyrelsens kørekort app brød med GDPR-lovgivningen fordi systemet gemmer data om samtlige danskere med kørekort – ikke blot dem, der har valgt det digitale af slagsen.

Det var helller ikke bare navn og kørekortnummer, der blev gemt. Blandt de følsomme informationer var både CPR-nummer, helbredsoplysninger og oplysninger om strafbare forhold.  Men det er der altså nu rettet op på.

Til gengæld betyder ændringen, at det er blevet mere besværligt at få installeret det digitale kørekort på sin mobiltelefon. Nu er der nemlig kommet op til 25 timers ventetid på at få godkendt kortet.

“Ændret oprettelsesforløb for nye brugere. Det tager nu nye brugere op til 25 timer, at gennemføre en oprettelse af sit digitale kørekort,” skriver Digitaliseringsstyrelsen.

Ventetiden er dog udelukkende for førstegangsbrugere. Når du først har oprettet dig i kørekort app en gang, vil du fremover kunne oprette dig uden ventetid. Der er altså ikke ventetid, hvis du eksempelvis skifter mobiltelefon.

Det digitale kørekort blev lanceret den 24. november 2020 og har omkring 2,3 millioner brugere.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.