GadgetsTophistorie

Ny Nest WiFi-router med Wi-Fi 6E på vej

Dokumenter fra FCC viser, at den nye Google Nest WiFi-router får både Wi-Fi 6E, Bluetooth LE og understøttelse for Thread-standarden.

Da Nest WiFi kom på markedet for to år siden, havde routeren en alvorlig mangel, som vi også påtalte i vores anmeldelse. Den blev nemlig sendt på gaden uden Wi-Fi 6, men måtte “nøjes” med den allerede dengang bedagede Wi-Fi 5 standard. Det retter Google op på nu.

Ifølge dokumenter, der er indleveret til den amerikanske FCC, har Google en ny Nest WiFi i støbeskeen og den understøtter både Wi-Fi 6E, Bluetooth LE og ikke mindst Thread. Det skriver 9to5google.

Modelbetegnelsen for den nye router er “G6ZUC”. Med understøttelse af Wi-Fi 6E bruges også frekvensen mellem 6 og 7 GHz. Fordelen ved 6E siges at være “bredere” kanaler, mindre interferens, højere hastigheder og øget kapacitet. Understøttelsen af ​​Thread betyder hurtigere og mere stabile netværk for kompatible produkter.

Med to år på bagen er der fortsat kun få enheder, der understøtter Wi-Fi 6E. iPhone gør eksempelvis ikke. Til gengæld understøttes mange nyere Android-flagskibe.

Det vigtige i denne sammenhæng er dog, at Wi-Fi 6E kan skabe en bedre og mere stabil forbindelse mellem selve routeren og Mesh-satelitterne.

Det vides ikke hvornår Google har tænkt sig at sende den nye Wi-Fi 6E router på markedet, men selskabet har bedt FCC om at holde nøglespecifikationer hemmelige i op til seks måneder. Det kan altså ligne en sen efterårslancering.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.