Anmeldelse: Google Nest Wifi

Google Nest Wifi er bedre end sin forgænger på mange områder - men der er også ganske store svagheder, og den mangler især Wifi 6.

Da Google for et par år siden lancerede deres mesh wifi var det lidt en åbenbaring. Der havde godt nok været lavet en del mesh wifi før, men Googles var væsentlig lettere at bruge og sætte op, og gav en rigtigt god dækning. Nu har Google så bygget på successen og er kommet med deres næste version: Google Nest Wifi. Nest-navnet er blevet sat på stort set alle Googles nye produkter, eksempelvis Nest Hub. Og der er blevet plads til en del forbedringer i det nye mesh wifi – og et enkelt valg, der er lidt underligt.

Mere afrundet design

Det nye design er mere afrundet end de gamle mesh enheder, der alle var ret skarpt skåret. Den nye version er væsentlig højere og lidt mere “chubby” at se på, men det er ikke noget, der som sådan er grimt.

 

De lidt blødere former gør, at flere måske vil have Google Nest Wifi stående fremme rundt omkring, og det giver også rigtigt god mening, for det forbedrer dækningen ganske betragteligt, at enhederne står fremme på bordet eller i reolen, frem for at være gemt BAG reolen.

I Danmark har vi desværre kun fået den hvide udgave af mesh wifi, hvilket undrer mig en del, for hvis der er et sted hvor man går op i, hvordan tingene ser ud i hjemmet er det formentlig her i Danmark. Men Google har altså valgt at hverken pastelblå eller pastellyserød er godt til danskerne, så vi må leve med den hvide.

 

I Danmark får vi desværre kun den hvide. De to andre farver kan dog dukke op senere.

Det går nok endda, og det er afgjort en pæn router, der også sagtens kan stå fremme på bordet eller i reolen – hvilket giver rigtigt god mening, for det gør virkelig dækningen meget bedre end hvis den bliver gemt bag sofaen eller i et skab. I mit eget setup står selve routeren godt nok i et skab, men det medfølgende accespoint står fremme på bordet.

Relaterede artikler

Mangler stik!

Der mangler i den grad indgange på Google Nest Wifi routeren…

Et problem, der er væsentlig større end farverne på mesh-enheder: I dag er rigtigt mange enheder i det smarte hjem forbundet med såkaldte hubs – altså små enheder, der styrer alt fra lys til gardiner eller for den sags skyld vandmåleren i haven. Og alle de hubs skal forbindes via en netværksledning. Men for at det kan ske, skal der jo være en indgang på routeren. På de “gamle” Google wifi enheder var der to ind- og udgange på hver enhed, og alle enhederne var i øvrigt ens, så det betød ikke noget, hvilken man satte til modemmet og dermed fik “porten” ind i hjemmet. De andre enheder havde så to stik, der begge kunne bruges til hubs – og hvis man havde tre enheder var man godt stillet med fem ethernet indgange.

 

I den nye version er der et enkelt på hovedenheden og nul på mesh-enhederne. Altså er man tvunget til en løsning, der involverer en switch, hvilket i sig selv ikke er en kæmpe ting – men hvis man i forvejen er lidt teknologisk udfordret og har valgt Google wifi af samme grund, ja så er det jo et problem, at løsningen pludselig bliver mere kompliceret. Og så skal man også tillægge de par hundrede kroner, en switch koster til den i forvejen lidt hampre pris på Google Mesh Wifi. Det er langt fra optimalt.

Virkelig let opsætning

At sætte et hjemmenetværk op har vist aldrig været lettere. I modsætning til forrige version af Google wifi bruger den nye Google Home appen. (Den forrige havde sin egen app.) Du går ind i appen, og der vil formentlig allerede være “tilføj nye enheder” i toppen af oversigten. Når du trykker her, vil du få mulighed for at installere routeren.

 

Installationen foregår via en skridt-for-skridt guide, der tager ca. 10 minutter. De fleste af de minutter skal bruges på at vente på, at henholdsvis router og dit modem skal genstartes – og så at taste netværkets navn og kode ind. Det kan faktisk ikke gøres meget lettere end det.

Fortsættes på næste side …

1 2Næste side
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.