Fremtidens HjemTophistorie

Wi-Fi 6 router fra Google Nest på vej?

Google Nest er ved at færdiggøre en tredje inkarnation af deres WiFi-router og der gættes på, at den vil understøtte Wi-Fi 6.

Websitet 9to5google har fundet kodestumper, der tyder på, at Google Nest er ved at være klar med en ny inkarnation af deres mesh-router. Det vil også passe rigtig godt med tidspunktet; den første generation kom i 2016, den nuværende i 2019.

En anden indikation er, at Google ofte døber deres netværksprodukter kodenavne, relateret til vinden. Den seneste Google Nest WiFi router hed eksempelvis “Mistral”, mens udvidelsespunkterne hed “Vento”. Det produkt, som 9to5google har fundet referencer til, hedder “Sirocco”.

2019-udgaven af Google Nest WiFi fik meget ros – også i vores anmeldelse. Men selv dengang virkede routeren underligt “gammeldags” uden understøttelse af Wi-Fi 6. Derfor forventes det, at standarden er med ombord denne gang.

Med Wi-Fi 6 vil routeren kunne håndtere langt flere enheder på samme netværk. Noget, der er nok så vigtigt i disse IoT-tider. En nylig(ere) opdatering, Wi-Fi 6E, giver kompatible routere mulighed for at benytte 6GHz båndet, hvilket minimerer interferensen mellem enheder endnu mere.

Wi-Fi 6
foto: Wi-Fi Alliance,

Nu, vi er ved ønskerne, kunne vi også godt tænke os, at den næste Google Nest Wi-Fi får flere netværksstik. På den nuværende udgave kan der kun tilsluttes en enkelt kablet netværksenhed på routeren og det er simpelthen for lidt. Udvidelsespunkterne har ikke et eneste netværksstik.

Hvornår kan vi så forvente at den nye Wi-Fi 6 Google Nest router rammer almenheden? Både i 2016 og i 2019 blev de nye modeller præsenteret sent på efteråret. Der er ingen grund til at tro, Google vil ændre på den praksis, så vi må væbne os med tålmodighed.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.